Lasaña de carne

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 01/01/2013

Unha receita de lasaña de carne sinxela aínda que bastante laboriosa. Un prato que serve para calquera ocasión.

Ingredientes

Servings 8 persoas


  • 300 g lasaña 40 placas
  • 500 g carne de tenreira picada
  • 500 g carne de porco picada
  • 1 pemento verde
  • 1 cebola pequena
  • 2 porro
  • 800 g tomate triturado
  • ourego
  • aceite de oliva
  • sal de allo
  • 200 g queixo relado

Para a bechamel:

  • 750 g leite
  • 50 g manteiga
  • 100 g fariña
  • sal
  • pementa ao gusto
  • 1 cda aceite de oliva
  • manteiga para gratinar

Nutrición

Calorías: 567kcal | Carbohidratos: 31g | Proteínas: 37g | Fat: 32g | Graxa saturada: 15g | Colesterol: 132mg | Sodio: 524mg | Potasio: 761mg | Fibra: 3g | Azucre: 5g | Vitamina A: 1631IU | Vitamina C: 30mg | Calcio: 329mg | Ferro: 3mg

Instrucións paso a paso

  • Cocer a pasta en abundante auga con sal, escorrer e reservar. Neste caso utilizamos placas de lasaña precocidas, polo que só hai que hidratalas seguindo as instrucións do fabricante (20 minutos en remollo en auga quente, non fai falta fervelas, e removendo de cando en vez).
  • Picar o pemento, a cebola e os porros moi miúdos e sofrixilos en aceite.
  • Cando as verduras estean listas, engadir o tomate triturado. Ao tomate engádeselle un chisco de azucre para cortar a acidez (opcional), sal e as especias que desexemos. Neste caso: ourego e tomiño. Deixar cocer mentres douramos a carne.
  • Adobar a carne con sal de allo ou allo en po e dourala nunha tixola.
  • Cando estea dourada engadila á salsa e deixar cocer todo uns minutos. Incorporar 50 g do queixo relado e remover ata que se funda.
  • Preparar unha bandexa de forno, untándoa cun pouco de tomate triturado, o xusto para que non se pegue. Hai quen a cobre totalmente co tomate. Para o noso gusto, o que leva a carne abonda.
  • Ir colocando capas de pasta e carne ata acabar a carne e as placas de lasaña.
  • Facer a bechamel cos ingredientes indicados, cubrir con ela a lasaña, empoar co queixo relado, uns taquiños de manteiga e gratinar ata que estea dourada.
Lasaña de carne
Lasaña de carne

Unha receita de lasaña de carne sinxela aínda que bastante laboriosa. Un prato que serve para calquera ocasión.

Ingredientes

Servings 8 persoas


  • 300 g lasaña 40 placas
  • 500 g carne de tenreira picada
  • 500 g carne de porco picada
  • 1 pemento verde
  • 1 cebola pequena
  • 2 porro
  • 800 g tomate triturado
  • ourego
  • aceite de oliva
  • sal de allo
  • 200 g queixo relado

Para a bechamel:

  • 750 g leite
  • 50 g manteiga
  • 100 g fariña
  • sal
  • pementa ao gusto
  • 1 cda aceite de oliva
  • manteiga para gratinar

Instrucións paso a paso

  • Cocer a pasta en abundante auga con sal, escorrer e reservar. Neste caso utilizamos placas de lasaña precocidas, polo que só hai que hidratalas seguindo as instrucións do fabricante (20 minutos en remollo en auga quente, non fai falta fervelas, e removendo de cando en vez).
  • Picar o pemento, a cebola e os porros moi miúdos e sofrixilos en aceite.
  • Cando as verduras estean listas, engadir o tomate triturado. Ao tomate engádeselle un chisco de azucre para cortar a acidez (opcional), sal e as especias que desexemos. Neste caso: ourego e tomiño. Deixar cocer mentres douramos a carne.
  • Adobar a carne con sal de allo ou allo en po e dourala nunha tixola.
  • Cando estea dourada engadila á salsa e deixar cocer todo uns minutos. Incorporar 50 g do queixo relado e remover ata que se funda.
  • Preparar unha bandexa de forno, untándoa cun pouco de tomate triturado, o xusto para que non se pegue. Hai quen a cobre totalmente co tomate. Para o noso gusto, o que leva a carne abonda.
  • Ir colocando capas de pasta e carne ata acabar a carne e as placas de lasaña.
  • Facer a bechamel cos ingredientes indicados, cubrir con ela a lasaña, empoar co queixo relado, uns taquiños de manteiga e gratinar ata que estea dourada.
Lasaña de carne
Información nutricional
Lasaña de carne
Cantidade por ración
Calorías 567 Calorías da graxa 288
% valor diario*
Fat 32g49%
Graxa saturada 15g75%
Colesterol 132mg44%
Sodio 524mg22%
Potasio 761mg22%
Carbohidratos 31g10%
Fibra 3g12%
Azucre 5g6%
Proteínas 37g74%
Vitamina A 1631IU33%
Vitamina C 30mg36%
Calcio 329mg33%
Ferro 3mg17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.