Budín de grelos

Budín de grelos

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: grelos, patacas
Calorías: 439.38kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 50 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 2 brazadas grelos
  • 4 pataca grandes
  • 0.5 cebola
  • sal
  • aceite de oliva
  • pan relado

Instrucións paso a paso

  • Cocer os grelos ben picados ata que estean moi tenros.
  • Cócense tamén as patacas en abundante auga con sal, déixanse escorrer ben e esmáganse.
  • Nunha tixola cun fondo de aceite frítese a cebola picada moi fina ata que estea transparente e agréganse os grelos mesturándoos ben coa cebola.
  • Bótase a pataca esmagada nun molde de "cake" untado cun pouco de aceite e espolvoreado con pan relado, cubrindo as paredes e deixando un oco no centro no que se poñerán os grelos.
  • Métese no forno durante media hora a unha temperatura de 170º a 200º, elevando o molde cara ao final do tempo para que se forme unha cortiza.
  • Desmóldase e sérvese quente.

Nutrición

Calorías: 439.38kcal | Carbohidratos: 84.91g | Proteínas: 11.64g | Graxa: 8.22g | Graxa saturada: 1.27g | Sodio: 1303.67mg | Potasio: 2311.47mg | Fibra: 16.38g | Azucre: 5.43g | Vitamina A: 28975.06IU | Vitamina C: 223.34mg | Calcio: 526.66mg | Ferro: 5.81mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio