Filloas de anís

Filloas de anís

Prato: Acompañamento, Sobremesa, Tentempé
Cociña: Galega
Keyword: filloas
Calorías: 199.29kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 1 hour 30 minutes
Total Time: 1 hour 45 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 6 ovo
  • 700 g auga
  • 200 g fariña
  • 1 chorriño anís
  • sal ao gusto
  • 1 anaco touciño
YouTube video

Instrucións paso a paso

  • Verter todos os ingredientes nun bol e mesturar ben. Ten que ser unha pasta uniforme. Deixar repousar unha hora.
  • Engraxar unha tixola de ferro (se non se ten filloeira) con touciño e, cando estea ben quente, botar un caciño de pasta espallándoa uniformemente por toda a tixola.
  • Cando estea feita dun lado (cando se despegue ben da tixola), darlle a volta e deixar que se faga polo outro lado.
  • Retirar da tixola a un pano para quita-lo exceso de graxa. Pasar a un prato.
  • Repetir a operación ata rematar a pasta, untando a tixola co touciño para cada filloa.

Nutrición

Calorías: 199.29kcal | Carbohidratos: 25.75g | Proteínas: 8.97g | Graxa: 6.18g | Graxa saturada: 2.08g | Graxa trans: 0.02g | Colesterol: 165.26mg | Sodio: 844.14mg | Potasio: 96.55mg | Fibra: 0.9g | Azucre: 0.25g | Vitamina A: 237.6IU | Calcio: 33.62mg | Ferro: 2.32mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio