Filloas de anís

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 6 ovo
  • 700 g auga
  • 200 g fariña
  • 1 chorriño anís
  • sal ao gusto
  • 1 anaco touciño

Nutrición

Calorías: 208kcal | Carbohidratos: 26g | Proteínas: 10g | Fat: 5g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 2g | Colesterol: 212mg | Sodio: 461mg | Potasio: 103mg | Fibra: 1g | Azucre: 0.5g | Calcio: 30mg | Ferro: 2.5mg

Instrucións paso a paso

  • Botar nunha cunca tódolos ingredientes e mesturar ben. Ten que quedar una pasta uniforme e lixeira. Déixase repousar unha hora.
  • Engraxar unha tixola de ferro (se non se ten filloeira) con touciño e, cando estea ben quente, botar un caciño de pasta espallándoa uniformemente por toda a tixola.
  • Cando estea feita dun lado (cando se despegue ben da tixola), darlle a volta e deixar que se faga polo outro lado.
  • Retirar da tixola a un pano para quita-lo exceso de graxa. Pasar a un prato.
  • Repeti-la operación ata remata-la pasta, untando a tixola co touciño para cada filloa.
Filloas de anís
Filloas de anís

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 6 ovo
  • 700 g auga
  • 200 g fariña
  • 1 chorriño anís
  • sal ao gusto
  • 1 anaco touciño

Instrucións paso a paso

  • Botar nunha cunca tódolos ingredientes e mesturar ben. Ten que quedar una pasta uniforme e lixeira. Déixase repousar unha hora.
  • Engraxar unha tixola de ferro (se non se ten filloeira) con touciño e, cando estea ben quente, botar un caciño de pasta espallándoa uniformemente por toda a tixola.
  • Cando estea feita dun lado (cando se despegue ben da tixola), darlle a volta e deixar que se faga polo outro lado.
  • Retirar da tixola a un pano para quita-lo exceso de graxa. Pasar a un prato.
  • Repeti-la operación ata remata-la pasta, untando a tixola co touciño para cada filloa.
Filloas de anís
Información nutricional
Filloas de anís
Cantidade por ración
Calorías 208 Calorías da graxa 45
% valor diario*
Fat 5g8%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 2g
Colesterol 212mg71%
Sodio 461mg19%
Potasio 103mg3%
Carbohidratos 26g9%
Fibra 1g4%
Azucre 0.5g1%
Proteínas 10g20%
Calcio 30mg3%
Ferro 2.5mg14%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.