Caldo galego de grelos

Caldo galego de grelos

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: caldo
Calorías: 548.5kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 1 hour 30 minutes
Tempo de remollo: 12 hours
Total Time: 14 hours 10 minutes
Como estamos a utilizar o caldo que reserváramos (podemos conxelalo sen non imos a utilizalo inmediatamente) logo de facer un cocido galego, a cantidade de sal aportada polas carnes do cocido debería abondar. Sen embargo, é mellor probalo e engadir sal se é necesario.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 2 l caldo de carne reservado despois de facer un cocido galego
  • 500 g grelos Tamén podes usar repolo, verzas, nabizas ...
  • 250 g fabas en rellomo dende a noite anterior
  • 1000 g pataca
  • 50 g unto

Instrucións paso a paso

  • Cortar os talos dos grelos antes de os lavar.
  • Poñer a cocer o caldo co unto.
  • Cando ferva, engadir os grelos.
  • Cando volva a ferver e os grelos xa reduciron o seu volume, engadir as fabas e deixar que cozan mentres cortamos as patacas.
  • Engadir as patacas e cocer ata que as fabas estean tenras.
  • Deixar repousar 24 horas.
  • Ao día seguinte darlle unha fervura antes de servir.

Nutrición

Calorías: 548.5kcal | Carbohidratos: 71.02g | Proteínas: 14.22g | Graxa: 2.04g | Graxa saturada: 0.36g | Sodio: 1895mg | Potasio: 2065.63mg | Fibra: 16.06g | Azucre: 3.22g | Vitamina A: 14498.75IU | Vitamina C: 159.81mg | Calcio: 340.63mg | Ferro: 5.8mg

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio