Castañas asadas

Castañas asadas

Prato: Aperitivo, Sobremesa
Cociña: Española
Keyword: castañas
Calorías: 196kcal

Preparación: 10 minutes
Tempo de cocción: 25 minutes
Total Time: 35 minutes
Unha receita de castañas asadas na cociña de indución.
Hai algunhas tixolas especiais con furados pero están deseñadas para asar castañas en cociñas de gas. Así, as castañas poden estar en contacto directo co lume.
Neste caso non son necesarios xa que non hai lume e son igual de ricas. O ideal sería asalas nunha fogueira ou lareira se as facemos dentro da casa.
Pero o mellor sería ter un carro con brasas de carbón coma os que hai nas rúas de outubro a decembro. Estas son deliciosas.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 400 g castaña

Instrucións paso a paso

  • Antes de asar as castañas debemos facer un corte na casca para que non rebenten coa calor.
  • Nunha tixola vella, póñense sobre a cociña e ásanse durante 20-30 minutos, dependendo do tamaño das castañas.

Nutrición

Calorías: 196kcal | Carbohidratos: 44.17g | Proteínas: 1.63g | Graxa: 1.25g | Graxa saturada: 0.23g | Sodio: 2mg | Potasio: 484mg | Vitamina A: 26IU | Vitamina C: 40.2mg | Calcio: 19mg | Ferro: 0.94mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio