Empanada rápida de pito e porros

Publicada por Marta o 09/12/18

Unha empanada rápida e, para o meu gusto, deliciosa.

Rápida porque non hai que facer a masa xa que a que imos utilizar é comprada.

E deliciosa porque a mestura de porros e pito está espectacular. Non leva nada máis, non lle fai falta.

Resulta unha empanada moi fina, fácil de facer e moi saborosa..

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 500 g peituga de polo en filetes
  • 4 porro
  • 560 g masa de empanada (2 láminas de masa comprada)
  • sal de allo
  • aceite de oliva
  • 1 ovo

Nutrición

Calorías: 565kcal | Carbohidratos: 45g | Proteínas: 26g | Fat: 31g | Graxa saturada: 9g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 7g | Colesterol: 69mg | Sodio: 72mg | Potasio: 316mg | Fibra: 3g | Azucre: 2g | Vitamina A: 850IU | Vitamina C: 8.3mg | Calcio: 30mg | Ferro: 1.3mg

Instrucións paso a paso

  • Adobar os filetes con sal de allo e fritilos lixeiramente en aceite de oliva. Reservar.
  • Noutra tixola, sofrixir os porros, cortados en anacos, en aceite de oliva, ata que estean brandos. Reservar.
  • Mentres se arrefría o recheo, nunha fonte de forno, estender unha lámina de masa deixando o papel por baixo
  • Estender os porros sobre a masa unha vez escoados do aceite.
  • Poñer o pito sobre os porros (os filetes enteiros ou cortados ao gusto)
  • Tapar coa outra lámina de masa e selar os bordos.
  • Facer un pequeno buraco no medio a modo de cheminea.
  • Pintar con ovo batido.
  • Enfornar no forno prequentado a 200º C, calor superior e inferior, a media altura, durante 20-30 minutos ou ata que estea dourada.
  • Deixar arrefriar antes de comela.
Empanada rápida de pollo y puerros
Empanada rápida de pito e porros

Unha empanada rápida e, para o meu gusto, deliciosa.

Rápida porque non hai que facer a masa xa que a que imos utilizar é comprada.

E deliciosa porque a mestura de porros e pito está espectacular. Non leva nada máis, non lle fai falta.

Resulta unha empanada moi fina, fácil de facer e moi saborosa..

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 500 g peituga de polo en filetes
  • 4 porro
  • 560 g masa de empanada (2 láminas de masa comprada)
  • sal de allo
  • aceite de oliva
  • 1 ovo

Instrucións paso a paso

  • Adobar os filetes con sal de allo e fritilos lixeiramente en aceite de oliva. Reservar.
  • Noutra tixola, sofrixir os porros, cortados en anacos, en aceite de oliva, ata que estean brandos. Reservar.
  • Mentres se arrefría o recheo, nunha fonte de forno, estender unha lámina de masa deixando o papel por baixo
  • Estender os porros sobre a masa unha vez escoados do aceite.
  • Poñer o pito sobre os porros (os filetes enteiros ou cortados ao gusto)
  • Tapar coa outra lámina de masa e selar os bordos.
  • Facer un pequeno buraco no medio a modo de cheminea.
  • Pintar con ovo batido.
  • Enfornar no forno prequentado a 200º C, calor superior e inferior, a media altura, durante 20-30 minutos ou ata que estea dourada.
  • Deixar arrefriar antes de comela.
Empanada rápida de pollo y puerros
Información nutricional
Empanada rápida de pito e porros
Cantidade por ración
Calorías 565 Calorías da graxa 279
% valor diario*
Fat 31g48%
Graxa saturada 9g45%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 7g
Colesterol 69mg23%
Sodio 72mg3%
Potasio 316mg9%
Carbohidratos 45g15%
Fibra 3g12%
Azucre 2g2%
Proteínas 26g52%
Vitamina A 850IU17%
Vitamina C 8.3mg10%
Calcio 30mg3%
Ferro 1.3mg7%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.