Empanada rápida de pito e porros

Empanada rápida de pito e porros

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: empanada, polo, porros
Calorías: 482.51kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 40 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Unha empanada rápida e, para o meu gusto, deliciosa.
Rápida porque non hai que facer a masa xa que a que imos utilizar é comprada.
E deliciosa porque a mestura de porros e pito está espectacular. Non leva nada máis, non lle fai falta.
Resulta unha empanada moi fina, fácil de facer e moi saborosa.
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 500 g peituga de polo en filetes
  • 4 porro
  • 560 g masa de empanada (2 follas de masa comprada)
  • sal de allo
  • aceite de oliva
  • 1 ovo

Instrucións paso a paso

  • Sazonar os filetes con sal de allo e fritilos lixeiramente en aceite de oliva. Reservar.
  • Noutra tixola frite os porros picados en aceite de oliva, ata que estean brandos. Reservar.
  • Mentres o recheo se arrefría, estendemos nunha bandeixa para forno unha folla de masa deixando o papel por baixo
  • Estender os porros sobre a masa unha vez escoado o aceite.
  • Poñer o polo sobre os porros (os filetes enteiros ou cortados ao gusto)
  • Cubrir coa outra folla de masa e selar os bordos.
  • Facer un pequeno buraco no medio como cheminea.
  • Pintar con ovo batido.
  • Enfornar no forno prequentado a 200ºC, calor superior e inferior, a media altura, durante 20-30 minutos ou ata que estea dourada.
  • Deixar arrefriar antes de comer.

Nutrición

Calorías: 482.51kcal | Carbohidratos: 55.12g | Proteínas: 24.31g | Graxa: 19.26g | Graxa saturada: 5.01g | Graxa trans: 0.09g | Colesterol: 89.78mg | Sodio: 500.61mg | Potasio: 274.42mg | Fibra: 3.4g | Azucre: 2.34g | Vitamina A: 1145.35IU | Vitamina C: 8.45mg | Calcio: 48.28mg | Ferro: 5.49mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio