Pescada con berberechos

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 06/12/2002

Unha receita sinxela pero moi saborosa. O sabor danllo os berberechos xa que o seu caldo é o que se utiliza para cociñar a pescada.

É máis normal facer a pescada con ameixas, pero a min gústanme máis os berberechos, máis saborosos. Teñen máis sabor a mar.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 4 toros pescada
  • 1 dente de allo
  • 1 cebola pequena
  • 200 g berberecho
  • ½ vaso viño branco
  • auga
  • sal
  • aceite de oliva
  • pirixel picado

Nutrición

Calorías: 366kcal | Carbohidratos: 8g | Proteínas: 41g | Fat: 18g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 11g | Colesterol: 168mg | Sodio: 844mg | Potasio: 1006mg | Fibra: 1g | Azucre: 2g | Vitamina A: 150IU | Vitamina C: 9.1mg | Calcio: 20mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Lavar ben os berberechos e deixalos unhas horas en auga con sal para que solten as areas.
  • Nun cazo poñer a quentar auga e abrir nela os berberechos.
  • Unha vez abertos, retirar e reservar.
  • Filtrar o caldo resultante e reservar tamén.
  • Nunha tarteira tipo paella ou nunha cazola de barro poñer a dourar nun fondo de aceite a cebola e o allo moi picados.
  • Cando estean listos, incorporar o caldo de abrir os berberechos e o viño. Deixar cocer uns minutos.
  • Sazonar a pescada e incorporala. Cociñar por ambos os lados ata que estea lista.
  • Incorporar os berberechos e un pouco de perexil picado.
Merluza con berberechos
Pescada con berberechos

Unha receita sinxela pero moi saborosa. O sabor danllo os berberechos xa que o seu caldo é o que se utiliza para cociñar a pescada.

É máis normal facer a pescada con ameixas, pero a min gústanme máis os berberechos, máis saborosos. Teñen máis sabor a mar.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 4 toros pescada
  • 1 dente de allo
  • 1 cebola pequena
  • 200 g berberecho
  • ½ vaso viño branco
  • auga
  • sal
  • aceite de oliva
  • pirixel picado

Instrucións paso a paso

  • Lavar ben os berberechos e deixalos unhas horas en auga con sal para que solten as areas.
  • Nun cazo poñer a quentar auga e abrir nela os berberechos.
  • Unha vez abertos, retirar e reservar.
  • Filtrar o caldo resultante e reservar tamén.
  • Nunha tarteira tipo paella ou nunha cazola de barro poñer a dourar nun fondo de aceite a cebola e o allo moi picados.
  • Cando estean listos, incorporar o caldo de abrir os berberechos e o viño. Deixar cocer uns minutos.
  • Sazonar a pescada e incorporala. Cociñar por ambos os lados ata que estea lista.
  • Incorporar os berberechos e un pouco de perexil picado.
Merluza con berberechos
Información nutricional
Pescada con berberechos
Cantidade por ración
Calorías 366 Calorías da graxa 162
% valor diario*
Fat 18g28%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 11g
Colesterol 168mg56%
Sodio 844mg35%
Potasio 1006mg29%
Carbohidratos 8g3%
Fibra 1g4%
Azucre 2g2%
Proteínas 41g82%
Vitamina A 150IU3%
Vitamina C 9.1mg11%
Calcio 20mg2%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.