Luras guisadas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Unha saborosa receita de luras guisadas con tomates e pementos. Acompáñase de arroz branco. Con patacas fritas tamén están moi ricas

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 800 g lura limpas e troceadas
  • 1 cebola mediana
  • 3 tomate pelados e cortados en dados
  • 1 pemento verde
  • 1 dente de allo
  • 1 copa viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 299kcal | Carbohidratos: 16g | Proteínas: 33g | Fat: 10g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 466mg | Sodio: 678mg | Potasio: 873mg | Fibra: 2g | Azucre: 5g | Vitamina A: 1050IU | Vitamina C: 64.4mg | Calcio: 80mg | Ferro: 2.2mg

Instrucións paso a paso

  • Cubrir con aceite o fondo dunha pota e refogar o allo picado moi fino e a cebola cortada á xuliana.
  • Antes de que empecen a coller cor, engadir o pemento cortado en anacos non moi grandes e refogar todo uns minutos.
  • Incorporar os tomates pelados e cortados en cadrados moi pequenos e, cando empecen a desfacerse, engadir as luras limpas e cortadas en anacos, refogándoas un pouco.
  • Botar o viño branco, o xusto para case cubrilo e deixar cocer ata que as luras estean tenras.
  • Acompañar con patacas fritas ou arroz branco.
Calamares guisados
Luras guisadas

Unha saborosa receita de luras guisadas con tomates e pementos. Acompáñase de arroz branco. Con patacas fritas tamén están moi ricas

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 800 g lura limpas e troceadas
  • 1 cebola mediana
  • 3 tomate pelados e cortados en dados
  • 1 pemento verde
  • 1 dente de allo
  • 1 copa viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cubrir con aceite o fondo dunha pota e refogar o allo picado moi fino e a cebola cortada á xuliana.
  • Antes de que empecen a coller cor, engadir o pemento cortado en anacos non moi grandes e refogar todo uns minutos.
  • Incorporar os tomates pelados e cortados en cadrados moi pequenos e, cando empecen a desfacerse, engadir as luras limpas e cortadas en anacos, refogándoas un pouco.
  • Botar o viño branco, o xusto para case cubrilo e deixar cocer ata que as luras estean tenras.
  • Acompañar con patacas fritas ou arroz branco.
Calamares guisados
Información nutricional
Luras guisadas
Cantidade por ración
Calorías 299 Calorías da graxa 90
% valor diario*
Fat 10g15%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 466mg155%
Sodio 678mg28%
Potasio 873mg25%
Carbohidratos 16g5%
Fibra 2g8%
Azucre 5g6%
Proteínas 33g66%
Vitamina A 1050IU21%
Vitamina C 64.4mg78%
Calcio 80mg8%
Ferro 2.2mg12%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.