Centola

Centola

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: marisco
Calorías: 164.06kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Nesta receita explicamos como se coce unha centola e como se abre e se limpa para servila lista para comer.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 2 centola medianas
  • sal groso ao gusto
  • 2 folla loureiro

Instrucións paso a paso

  • Nunha pota ponse abundante auga con sal gorda e loureiro
  • Se están vivas, as centolas deben incorporarse mentres a auga estea fría para que non solten as patas. Se están mortas hai que botalas cando a auga estea fervendo e comezar a contar o tempo unha vez que a auga volve ferver.
  • Cando a auga comece a ferver deixanse cocer de 10 a 15 minutos (depende do tamaño).
  • Escóanse, sérvense frías (do tempo), troceadas e co caldo no caparazón.

Nutrición

Calorías: 164.06kcal | Carbohidratos: 0.4g | Proteínas: 0.04g | Graxa: 0.04g | Graxa saturada: 0.01g | Colesterol: 97.5mg | Sodio: 7171.55mg | Potasio: 434.08mg | Fibra: 0.16g | Azucre: 0.03g | Vitamina A: 67.17IU | Vitamina C: 0.23mg | Calcio: 74.74mg | Ferro: 0.28mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio