Centola

Publicada por Marta o 22/12/17

Nesta receita explicamos como se coce unha centola e como se abre e se limpa para servila lista para comer.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 2 centola medianas
  • sal gordo
  • 2 follas loureiro

Nutrición

Calorías: 477kcal | Carbohidratos: 0.1g | Proteínas: 75g | Fat: 20g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 8g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 375mg | Sodio: 3035mg | Potasio: 1014mg | Fibra: 0.03g | Vitamina A: 10IU | Vitamina C: 0.1mg | Calcio: 2mg | Ferro: 0.1mg

Instrucións paso a paso

  • Nunha pota ponse abundante auga con sal gorda e loureiro
  • Se están vivas, as centolas debe incorporarse mentres a auga estea fría para que non solten as patas. Se están mortas hai que botalas cando a auga estea fervendo e comezar a contar o tempo unha vez que a auga volve ferver.
  • Cando a auga comece a ferver deixanse cocer de 10 a 15 minutos (depende do tamaño).
  • Escóanse, sérvense frías (do tempo), troceadas e co caldo no caparazón.
Centolla
Centola

Nesta receita explicamos como se coce unha centola e como se abre e se limpa para servila lista para comer.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 2 centola medianas
  • sal gordo
  • 2 follas loureiro

Instrucións paso a paso

  • Nunha pota ponse abundante auga con sal gorda e loureiro
  • Se están vivas, as centolas debe incorporarse mentres a auga estea fría para que non solten as patas. Se están mortas hai que botalas cando a auga estea fervendo e comezar a contar o tempo unha vez que a auga volve ferver.
  • Cando a auga comece a ferver deixanse cocer de 10 a 15 minutos (depende do tamaño).
  • Escóanse, sérvense frías (do tempo), troceadas e co caldo no caparazón.
Centolla
Información nutricional
Centola
Cantidade por ración
Calorías 477 Calorías da graxa 180
% valor diario*
Fat 20g31%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 8g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 375mg125%
Sodio 3035mg126%
Potasio 1014mg29%
Carbohidratos 0.1g0%
Fibra 0.03g0%
Proteínas 75g150%
Vitamina A 10IU0%
Vitamina C 0.1mg0%
Calcio 2mg0%
Ferro 0.1mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.