Polo asado ao coñac con froitas secas

Polo asado ao coñac con froitas secas

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: polo
Calorías: 505.83kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 1 hour 15 minutes
Total Time: 1 hour 45 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 1750 g polo
  • 80 g coñac
  • 100 g orellón
  • 100 g ameixa pasa
  • 100 g dátil
  • 1 cdiña tomiño
  • 1 cdiña ourego
  • 1 cdiña pementa
  • 1 cda sal de allo
  • 1 cda manteiga de porco
  • 1 grolo viño branco
  • 1 cdiña romeu

Instrucións paso a paso

  • Prequentar o forno a 190ºC
  • Coa axuda dunha xeringa, inxectar o polo co coñac por todas partes. Sobrará coñac.
  • Adobar con sal de allo, tomillo, ourego e pementa, sen esquecer o interior do polo.
  • Untar a superficie do polo con manteiga de porco que aportará sabor e a graxa necesaria.
  • Regar co resto do coñac.
  • Enfornar durante 1 hora e cuarto aproximadamente.
  • Logo de 40 minutos engadir as froitas secas: ameixas pasas, dátiles e orellóns (poden introducirse algunhas dentro do polo).
  • Tapar con papel de aluminio para que non se queimen, nin as froitas nin o polo.
  • Logo doutros 20 minutos, retirar o aluminio e continuar asando outros 15 ou 20 minutos ata que a pel estea dourada.
  • Se é necesario, encender o gratinador, pero, nese caso, retirar as froitas para que non se queimen.
  • Unha vez fóra do forno, retirar o polo e, sobre o lume, engadir un grolo de viño branco para desglasar a fornte.
  • Botar os líquidos nunha tixola e deixar reducir para ligar a salsa.
  • Presentar o polo nunha fornte xunto coas froitas e a salsa nunha salseira.

Nutrición

Calorías: 505.83kcal | Carbohidratos: 34.05g | Proteínas: 27.43g | Graxa: 26.34g | Graxa saturada: 6.08g | Graxa trans: 0.14g | Colesterol: 109.85mg | Sodio: 1264.82mg | Potasio: 698.24mg | Fibra: 4g | Azucre: 25.85g | Vitamina A: 945.64IU | Vitamina C: 2.78mg | Calcio: 47.7mg | Ferro: 2.38mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio