Roscón de Reis

Roscón de Reis

Prato: Almorzo, Sobremesa
Cociña: Española
Keyword: Roscón de Reis
Calorías: 319.9kcal

Preparación: 1 hour 30 minutes
Tempo de cocción: 20 minutes
Total Time: 1 hour 50 minutes
Persoas 10 persoas

Ingredientes

  • 500 g fariña forte
  • 25 g fermento de panadaría
  • 80 g azucre
  • 200 ml leite morna
  • 2 ovo
  • 1 cda auga de azar
  • 1 reladura limón
  • 100 g manteiga
  • froita confeitada
  • améndoa fileteada
  • 2 cda azucre humedecido

Instrucións paso a paso

  • Poñer a fariña nun bol e formar un oco no medio.
  • Desfacer o fermento no leite que ha estar morno.
  • Engadir o azucre á fariña e o leite co fermento. Mesturar un pouco.
  • Logo engadir, por esta orde e mesturando ao mesmo tempo: os ovos, a auga de azar e a reladura do limón.
  • Seguir mesturando ata que a fariña estea case completamente incorporada.
  • Engadir a manteiga en anacos e amasar ata obter unha masa uniforme.
  • Formar unha bola e deixar repousar, tapada, ata que dobre o seu tamaño.
  • Amasar de novo, só para sacarlle o aire, formar o roscón e poñelo nunha fonte de forno.
  • Pintar con ovo batido e deixar repousar nun lugar morno (pode ser no forno a 40º-50ºC) ata que dobre de novo o seu volume.
  • Prequentar o forno a 200ºC
  • Volver a pintar o roscón con ovo batido e decorar cunhas froitas confeitadas, améndoa fileteada e azucre humedecido.
  • Enfornar a 200ºC durante 20 minutos.

Nutrición

Calorías: 319.9kcal | Carbohidratos: 48.16g | Proteínas: 8.02g | Graxa: 10.48g | Graxa saturada: 5.91g | Graxa trans: 0.33g | Colesterol: 56.24mg | Sodio: 94.36mg | Potasio: 106.34mg | Fibra: 1.41g | Azucre: 11.59g | Vitamina A: 330.87IU | Vitamina C: 0.13mg | Calcio: 38.14mg | Ferro: 0.7mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio