Champiñóns recheos de allos tenros

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 28/01/2011

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 6 champiñón grandes (uns 30 gr. cada un)
  • 1 allo tenro
  • 1 tomate mediano (pelado, triturado e sen pebidas)
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 159kcal | Carbohidratos: 4g | Proteínas: 4g | Fat: 14g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 10g | Sodio: 593mg | Potasio: 483mg | Fibra: 2g | Azucre: 2g | Vitamina A: 550IU | Vitamina C: 9.9mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Limpar, vaciar os champiñóns, picar moi miúda a carne dos pedúnculos e reservar.
  • Enfornar os champiñóns durante 10 minutos a lume medio nunha fonte untada con manteiga ou aceite.
  • Mentres, nunha tixola cun fondo de aceite, moi lentamente, refogar os allos tenros picados e a carne picada dos champiñóns.
  • Cando estean a media cocción, engádese o tomate triturado e déixase ata que a mestura estea case lista.
  • Énchense os champiñóns con esta mestura e vólvense a enfornar outros 10 minutos máis ou menos.
Champiñóns recheos de allos tenros

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 6 champiñón grandes (uns 30 gr. cada un)
  • 1 allo tenro
  • 1 tomate mediano (pelado, triturado e sen pebidas)
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Limpar, vaciar os champiñóns, picar moi miúda a carne dos pedúnculos e reservar.
  • Enfornar os champiñóns durante 10 minutos a lume medio nunha fonte untada con manteiga ou aceite.
  • Mentres, nunha tixola cun fondo de aceite, moi lentamente, refogar os allos tenros picados e a carne picada dos champiñóns.
  • Cando estean a media cocción, engádese o tomate triturado e déixase ata que a mestura estea case lista.
  • Énchense os champiñóns con esta mestura e vólvense a enfornar outros 10 minutos máis ou menos.
Información nutricional
Champiñóns recheos de allos tenros
Cantidade por ración
Calorías 159 Calorías da graxa 126
% valor diario*
Fat 14g22%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 10g
Sodio 593mg25%
Potasio 483mg14%
Carbohidratos 4g1%
Fibra 2g8%
Azucre 2g2%
Proteínas 4g8%
Vitamina A 550IU11%
Vitamina C 9.9mg12%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.