Chulas de vento

Chulas de vento

Prato: Sobremesa
Cociña: Española
Keyword: sobremesas
Calorías: 286.02kcal

Preparación: 50 minutes
Tempo de cocción: 40 minutes
Total Time: 1 hour 30 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 250 ml auga
  • 200 g fariña
  • 50 g manteiga
  • ½ cdiña sal
  • 6 ovo
  • 1 rama canela
  • codia de limón
  • aceite de oliva
  • azucre moído

Instrucións paso a paso

  • Poñer a quentar a auga, o sal, a manteiga, a canela e a corteza do limón. Cando rompa a ferver, retirar a canela e a codia de limón e botar a fariña de golpe, remexendo enerxicamente cunha culler de pau ata que a pasta se desprenda do cazo, formando unha bola.
  • Retirar do lume e deixar repousar ata que estea morna.
  • Engadir os ovos, un a un ata que estean ben integrados e formen unha pasta homoxénea e espesa.
  • Coa axuda de dous culleres (sopeiras ou de postre, según o tamaño que queiramos dar aos buñuelos, e tendo en conta que ao fritírmolos aumentarán o seu volume), coller porcións de pasta, dándolles forma redondeada, e fritir en aceite non moi quente.
  • Escoar nun papel absorbente para retirar o exceso de aceite e enchelos con crema pasteleira, chocolate ou nata montada.
  • Empoar con azucre glas e listos para comer.

Nutrición

Calorías: 286.02kcal | Carbohidratos: 28.24g | Proteínas: 8.32g | Graxa: 15.38g | Graxa saturada: 6.17g | Graxa trans: 0.29g | Colesterol: 159.28mg | Sodio: 310.19mg | Potasio: 93.28mg | Fibra: 1.25g | Azucre: 2.26g | Vitamina A: 415.34IU | Vitamina C: 0.45mg | Calcio: 36.01mg | Ferro: 2.29mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio