Chulas de vento

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 08/11/2002

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 250 ml auga
  • 200 g fariña
  • 50 g manteiga
  • ½ cdña sal
  • 6 ovo
  • 1 canela rama
  • codia de limón
  • aceite de oliva
  • azucre moído

Nutrición

Calorías: 303kcal | Carbohidratos: 29g | Proteínas: 10g | Fat: 16g | Graxa saturada: 6g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 7g | Colesterol: 229mg | Sodio: 266mg | Potasio: 108mg | Fibra: 1g | Azucre: 3g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 1.7mg | Calcio: 40mg | Ferro: 2.7mg

Instrucións paso a paso

  • Poñer a quentar a auga, o sal, a manteiga, a canela e a corteza do limón. Cando rompe a ferver, retira-la canela e a corteza de limón e bota-la fariña de golpe, remexendo enerxicamente cunha culler de pau ata que a pasta se desprenda do cazo, formando unha bola.
  • Retirar do lume e deixar repousar ata que estea morna.
  • Engadir os ovos, un a un ata que estean ben integrados e formen unha pasta homoxénea e espesa.
  • Coa axuda de dous culleres (sopeiras ou de postre, según o tamaño que queiramos dar ós buñuelos, e tendo en conta que ao fritírmolos aumentarán o seu volume), coller porcións de pasta, dándolles forma redondeada, e fritir en aceite non moi quente.
  • Escoar nun papel absorbente para retirar o exceso de aceite e enchelos con crema pasteleira, chocolate ou nata montada.
  • Empoar con azucre glas e listos para comer.
Chulas de vento

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 250 ml auga
  • 200 g fariña
  • 50 g manteiga
  • ½ cdña sal
  • 6 ovo
  • 1 canela rama
  • codia de limón
  • aceite de oliva
  • azucre moído

Instrucións paso a paso

  • Poñer a quentar a auga, o sal, a manteiga, a canela e a corteza do limón. Cando rompe a ferver, retira-la canela e a corteza de limón e bota-la fariña de golpe, remexendo enerxicamente cunha culler de pau ata que a pasta se desprenda do cazo, formando unha bola.
  • Retirar do lume e deixar repousar ata que estea morna.
  • Engadir os ovos, un a un ata que estean ben integrados e formen unha pasta homoxénea e espesa.
  • Coa axuda de dous culleres (sopeiras ou de postre, según o tamaño que queiramos dar ós buñuelos, e tendo en conta que ao fritírmolos aumentarán o seu volume), coller porcións de pasta, dándolles forma redondeada, e fritir en aceite non moi quente.
  • Escoar nun papel absorbente para retirar o exceso de aceite e enchelos con crema pasteleira, chocolate ou nata montada.
  • Empoar con azucre glas e listos para comer.
Información nutricional
Chulas de vento
Cantidade por ración
Calorías 303 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Fat 16g25%
Graxa saturada 6g30%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 7g
Colesterol 229mg76%
Sodio 266mg11%
Potasio 108mg3%
Carbohidratos 29g10%
Fibra 1g4%
Azucre 3g3%
Proteínas 10g20%
Vitamina A 200IU4%
Vitamina C 1.7mg2%
Calcio 40mg4%
Ferro 2.7mg15%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.