Chulas de vento

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta, o 08/11/2002

Chulas de vento

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Chulas de vento
Cantidade por ración
Calorías 303 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Graxa total 16g 25%
Graxas saturadas 6g 30%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 7g
Colesterol 229mg 76%
Sodio 266mg 11%
Potasio 108mg 3%
Carbohidratos totais 29g 10%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 3g
Proteínas 10g 20%
Vitamina A 4%
Vitamina C 2%
Calcio 4%
Ferro 15%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Chulas de vento
Cantidade por ración
Calorías 303 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Graxa total 16g 25%
Graxas saturadas 6g 30%
Graxas poliinsaturadas 2g
Graxas monosaturadas 7g
Colesterol 229mg 76%
Sodio 266mg 11%
Potasio 108mg 3%
Carbohidratos totais 29g 10%
Fibra dietética 1g 4%
Azucres 3g
Proteínas 10g 20%
Vitamina A 4%
Vitamina C 2%
Calcio 4%
Ferro 15%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
  1. Poñer a quentar a auga, o sal, a manteiga, a canela e a corteza do limón. Cando rompe a ferver, retira-la canela e a corteza de limón e bota-la fariña de golpe, remexendo enerxicamente cunha culler de pau ata que a pasta se desprenda do cazo, formando unha bola.
  2. Retirar do lume e deixar repousar ata que estea morna.
  3. Engadir os ovos, un a un ata que estean ben integrados e formen unha pasta homoxénea e espesa.
  4. Coa axuda de dous culleres (sopeiras ou de postre, según o tamaño que queiramos dar ós buñuelos, e tendo en conta que ao fritírmolos aumentarán o seu volume), coller porcións de pasta, dándolles forma redondeada, e fritir en aceite non moi quente.
  5. Escoar nun papel absorbente para retirar o exceso de aceite e enchelos con crema pasteleira, chocolate ou nata montada.
  6. Empoar con azucre glas e listos para comer.

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.