Escabeche de cogomelos

Escabeche de cogomelos

Prato: Acompañamento, Aperitivo
Cociña: Española
Keyword: vexetais
Calorías: 501.68kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 400 g cogomelo de cardo
  • 150 g champiñón salvaxe
  • 200 g aceite de oliva
  • 150 g vinagre de viño branco
  • 5 dente allo
  • 1 folla loureiro
  • 1 cda pemento doce

Instrucións paso a paso

  • Saltéanse as setas lentamente nun pouco de aceite de oliva.
  • Unha vez listas, resérvanse e engádeselle á tixola o resto do aceite, no que se doura un dente de allo para que o aceite non saiba a cru.
  • Déixase templar o aceite e engádeselle a cullerada de pemento doce e o vinagre de viño branco.
  • Unha vez listo o escabeche, vértese sobre as setas ás que, previamente, se lle engadirán o resto dos ingredientes do allo picado e as follas de loureiro (ó gusto). Consérvanse nun recipiente apropiado no frigorífico.

Nutrición

Calorías: 501.68kcal | Carbohidratos: 9.79g | Proteínas: 4.99g | Graxa: 50.8g | Graxa saturada: 7.03g | Sodio: 25.76mg | Potasio: 610.63mg | Fibra: 3.43g | Azucre: 2.07g | Vitamina A: 925.75IU | Vitamina C: 2.28mg | Calcio: 19.75mg | Ferro: 2.51mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio