Champiñóns recheos de Espaguete de Mar

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 23/04/2008

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 6 champiñón fermosos
  • 1 allo tenro
  • 5 g alga Espaguete de Mar desecadas (equivalen a 50 gr. unha vez hidratadas)
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 141kcal | Carbohidratos: 2g | Proteínas: 4g | Fat: 13g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 9g | Sodio: 592mg | Potasio: 368mg | Fibra: 2g | Azucre: 0.3g | Vitamina A: 150IU | Vitamina C: 1.7mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Hidratar as algas en auga con sal durante 10 minutos.
  • Escorrer e cocer durante outros 10 minutos, tamén en auga con sal.
  • Escorrer e reservar.
  • Vaciar os champiñóns e reservar a carne dos pedúnculos, cortándoa moi miúda.
  • Enfornar os champiñóns durante 10 minutos a lume medio nunha fonte untada con manteiga ou aceite.
  • Mentres, nunha tixola cun fondo de aceite, moi lentamente, refogar o alliño tenro e a carne picada dos champiñóns.
  • Cando estea practicamente feita, engadir as algas picadas e refogar un pouco máis.
  • Encher os champiñóns con esta mestura e volver a enfornar outros 10 minutos máis o menos.
  • Pode poñerse un pouquiño de queixo relado por encima.
  • Servir quentes
Champiñones con algas
Champiñóns recheos de Espaguete de Mar

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 6 champiñón fermosos
  • 1 allo tenro
  • 5 g alga Espaguete de Mar desecadas (equivalen a 50 gr. unha vez hidratadas)
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Hidratar as algas en auga con sal durante 10 minutos.
  • Escorrer e cocer durante outros 10 minutos, tamén en auga con sal.
  • Escorrer e reservar.
  • Vaciar os champiñóns e reservar a carne dos pedúnculos, cortándoa moi miúda.
  • Enfornar os champiñóns durante 10 minutos a lume medio nunha fonte untada con manteiga ou aceite.
  • Mentres, nunha tixola cun fondo de aceite, moi lentamente, refogar o alliño tenro e a carne picada dos champiñóns.
  • Cando estea practicamente feita, engadir as algas picadas e refogar un pouco máis.
  • Encher os champiñóns con esta mestura e volver a enfornar outros 10 minutos máis o menos.
  • Pode poñerse un pouquiño de queixo relado por encima.
  • Servir quentes
Champiñones con algas
Información nutricional
Champiñóns recheos de Espaguete de Mar
Cantidade por ración
Calorías 141 Calorías da graxa 117
% valor diario*
Fat 13g20%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 9g
Sodio 592mg25%
Potasio 368mg11%
Carbohidratos 2g1%
Fibra 2g8%
Azucre 0.3g0%
Proteínas 4g8%
Vitamina A 150IU3%
Vitamina C 1.7mg2%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.