Dourada ao forno

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 dourada de ración
  • 1 limón
  • 1 copa viño branco Ribeiro
  • 2 cda aceite de oliva
  • pan relado
  • manteiga
  • 1 cebola pequena
  • sal

Nutrición

Calorías: 692kcal | Carbohidratos: 10g | Proteínas: 37g | Fat: 53g | Graxa saturada: 12g | Graxa poliinsaturada: 8g | Graxa monoinsaturada: 20g | Colesterol: 204mg | Sodio: 673mg | Potasio: 982mg | Fibra: 1g | Azucre: 4g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 11.6mg | Calcio: 10mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Una vez limpas as douradas, sálganse e se lles fai un par de cortes transversais a cada unha, cortando a espiña pero sen chegar a separar os trozos.
  • Cúbrese con aceite de oliva unha fonte de forno e, posta ao lume, dourase nela a cebola cortada en xuliana e déixase arrefriar para preparar as douradas antes de as meter no forno.
  • Colócanse as douradas na fonte regándoas cun vaso de viño do Ribeiro branco e o zume de medio limón.
  • En cada un dos cortes realizados previamente introdúcese media roda de limón, bótaselles pan relado e colócanse sobre as douradas uns anaquiños de manteiga.
  • Enfórnanse durante 40 minutos aproximadamente (dependendo do tamaño) a 160º-180º.
Dourada ao forno

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 dourada de ración
  • 1 limón
  • 1 copa viño branco Ribeiro
  • 2 cda aceite de oliva
  • pan relado
  • manteiga
  • 1 cebola pequena
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Una vez limpas as douradas, sálganse e se lles fai un par de cortes transversais a cada unha, cortando a espiña pero sen chegar a separar os trozos.
  • Cúbrese con aceite de oliva unha fonte de forno e, posta ao lume, dourase nela a cebola cortada en xuliana e déixase arrefriar para preparar as douradas antes de as meter no forno.
  • Colócanse as douradas na fonte regándoas cun vaso de viño do Ribeiro branco e o zume de medio limón.
  • En cada un dos cortes realizados previamente introdúcese media roda de limón, bótaselles pan relado e colócanse sobre as douradas uns anaquiños de manteiga.
  • Enfórnanse durante 40 minutos aproximadamente (dependendo do tamaño) a 160º-180º.
Información nutricional
Dourada ao forno
Cantidade por ración
Calorías 692 Calorías da graxa 477
% valor diario*
Fat 53g82%
Graxa saturada 12g60%
Graxa poliinsaturada 8g
Graxa monoinsaturada 20g
Colesterol 204mg68%
Sodio 673mg28%
Potasio 982mg28%
Carbohidratos 10g3%
Fibra 1g4%
Azucre 4g4%
Proteínas 37g74%
Vitamina A 200IU4%
Vitamina C 11.6mg14%
Calcio 10mg1%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.