Dourada ao forno

Dourada ao forno

Prato: Prato principal, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: peixe
Calorías: 877.61kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 2 dourada de ración
  • 1 limón
  • 1 copa viño branco Ribeiro
  • 2 cda aceite de oliva
  • pan relado
  • manteiga
  • 1 cebola pequena
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Una vez limpas as douradas, sálganse e se lles fai un par de cortes transversais a cada unha, cortando a espiña pero sen chegar a separar os trozos.
  • Cúbrese con aceite de oliva unha fonte de forno e, posta ao lume, dourase nela a cebola cortada en xuliana e déixase arrefriar para preparar as douradas antes de as meter no forno.
  • Colócanse as douradas na fonte regándoas cun vaso de viño do Ribeiro branco e o zume de medio limón.
  • En cada un dos cortes realizados previamente introdúcese media roda de limón, bótaselles pan relado e colócanse sobre as douradas uns anaquiños de manteiga.
  • Enfórnanse durante 40 minutos aproximadamente (dependendo do tamaño) a 160º-180º.

Nutrición

Serving: 300g | Calorías: 877.61kcal | Carbohidratos: 7.27g | Proteínas: 1.08g | Graxa: 16.33g | Graxa saturada: 3.3g | Graxa trans: 0.08g | Colesterol: 5.38mg | Sodio: 1312.62mg | Potasio: 1410.54mg | Fibra: 0.88g | Azucre: 1.99g | Vitamina A: 63.23IU | Vitamina C: 2.77mg | Calcio: 20.13mg | Ferro: 0.45mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio