Empanada de grelos e xamón

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 12/07/2003

Ingredientes

Servings 6 persoas


Masa

  • ½ vaso leite
  • ½ vaso viño branco
  • ½ vaso aceite de oliva
  • 400 g fariña aproximadamente
  • sal

Recheo

  • 200 g xamón serrano
  • 250 g grelo cocidos
  • 2 dente de allo

Nutrición

Calorías: 357kcal | Carbohidratos: 52g | Proteínas: 16g | Fat: 8g | Graxa saturada: 2g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 25mg | Sodio: 1181mg | Potasio: 221mg | Fibra: 3g | Azucre: 1g | Vitamina A: 15IU | Vitamina C: 0.8mg | Calcio: 30mg | Ferro: 3.2mg

Instrucións paso a paso

Masa

  • Nun bol mestúranse o leite, o viño e o aceite de oliva e engádese un pouco de sal.
  • Vai incorporándose a fariña ata que a masa se despegue, momento no que se pasa a unha superficie lista e continúase amasando ata que non admita máis fariña. Debe quedar unha masa suave e elástica.

Recheo

  • Dóuranse os allos nun pouco de aceite de oliva e incorpóranse os grelos cocidos ben escorridos e o xamón cortado en lascas non moi grosas refogándoos uns momentos. Retíranse os allos poñendo e resérvase o recheo escoado.

Montaxe

  • Divídese a masa en dúas mitades, estendendo unha delas sobre unha fonte de forno engraixada ou cuberta cun papel d forno para que non se pegue.
  • Esténdese o recheo sobre a masa.
  • Tápase coa outra mitade da masa, tamén estendida, e sélase polos bordes facendo un burato no medio a modo de cheminea.
  • Píntase con ovo batido e enfórnase a 180ºC durante 35-40 minutos aproximadamente.
Empanada de grelos e xamón

Ingredientes

Servings 6 persoas


Masa

  • ½ vaso leite
  • ½ vaso viño branco
  • ½ vaso aceite de oliva
  • 400 g fariña aproximadamente
  • sal

Recheo

  • 200 g xamón serrano
  • 250 g grelo cocidos
  • 2 dente de allo

Instrucións paso a paso

Masa

  • Nun bol mestúranse o leite, o viño e o aceite de oliva e engádese un pouco de sal.
  • Vai incorporándose a fariña ata que a masa se despegue, momento no que se pasa a unha superficie lista e continúase amasando ata que non admita máis fariña. Debe quedar unha masa suave e elástica.

Recheo

  • Dóuranse os allos nun pouco de aceite de oliva e incorpóranse os grelos cocidos ben escorridos e o xamón cortado en lascas non moi grosas refogándoos uns momentos. Retíranse os allos poñendo e resérvase o recheo escoado.

Montaxe

  • Divídese a masa en dúas mitades, estendendo unha delas sobre unha fonte de forno engraixada ou cuberta cun papel d forno para que non se pegue.
  • Esténdese o recheo sobre a masa.
  • Tápase coa outra mitade da masa, tamén estendida, e sélase polos bordes facendo un burato no medio a modo de cheminea.
  • Píntase con ovo batido e enfórnase a 180ºC durante 35-40 minutos aproximadamente.
Información nutricional
Empanada de grelos e xamón
Cantidade por ración
Calorías 357 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Fat 8g12%
Graxa saturada 2g10%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 25mg8%
Sodio 1181mg49%
Potasio 221mg6%
Carbohidratos 52g17%
Fibra 3g12%
Azucre 1g1%
Proteínas 16g32%
Vitamina A 15IU0%
Vitamina C 0.8mg1%
Calcio 30mg3%
Ferro 3.2mg18%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.