Empanada de grelos e xamón

Empanada de grelos e xamón

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: empanada, grelos, xamón
Calorías: 526.41kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 1 hour
Total Time: 1 hour 40 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

Masa

  • ½ vaso leite
  • ½ vaso viño branco
  • ½ vaso aceite de oliva
  • 400 g fariña aproximadamente
  • sal

Recheo

  • 200 g xamón serrano
  • 250 g grelos cocidos
  • 2 dente allo

Instrucións paso a paso

Masa

  • Nun bol mestúranse o leite, o viño e o aceite de oliva e engádese un pouco de sal.
  • Vai incorporándose a fariña ata que a masa se despegue, momento no que se pasa a unha superficie lista e continúase amasando ata que non admita máis fariña. Debe quedar unha masa suave e elástica.

Recheo

  • Dóuranse os allos nun pouco de aceite de oliva e incorpóranse os grelos cocidos ben escorridos e o xamón cortado en lascas non moi grosas refogándoos uns momentos. Retíranse on allon e resérvase o recheo escoado.

Montaxe

  • Divídese a masa en dúas mitades, estendendo unha delas sobre unha fonte de forno engraixada ou cuberta cun papel d forno para que non se pegue.
  • Esténdese o recheo sobre a masa.
  • Tápase coa outra mitade da masa, tamén estendida, e sélase polos bordes facendo un burato no medio a modo de cheminea.
  • Píntase con ovo batido e enfórnase a 180ºC durante 35-40 minutos aproximadamente.

Nutrición

Calorías: 526.41kcal | Carbohidratos: 55.67g | Proteínas: 15.42g | Graxa: 25.04g | Graxa saturada: 4.99g | Colesterol: 22.7mg | Sodio: 811.52mg | Potasio: 335.31mg | Fibra: 3.15g | Azucre: 1.75g | Vitamina A: 4860.95IU | Vitamina C: 25.31mg | Calcio: 118.51mg | Ferro: 4.02mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top