Chulas

Chulas

Prato: Sobremesa
Cociña: Galega
Keyword: chulas, chulas
Calorías: 163.31kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 25 minutes
Total Time: 40 minutes
Como facer unhas chulas doces (fritos ou buñuelos)
Persoas 8 persoas

Ingredientes

  • 2 ovo
  • 170 g fariña
  • ½ vaso leite
  • 50 g azucre
  • aceite de oliva fritir
  • 1 cda azucre empoar

Instrucións paso a paso

  • Bátense os ovos co azucre.
  • Engádese o leite, mesturando ben, e vai incorporándose a fariña, sen deixar de bater ata conseguir unha masa semilíquida.
  • Vánse botando pequenas cantidades de masa nunha tixola con abundante aceite quente, fritíndoas ata que estean douradas.
  • Sácanse e escóanse nun papel de cociña para quitar o exceso de graxa e empóanse con azucre.
  • Utilizando unha culler (sopeira) como medida para botar a masa na tixola, con estas cantidades saen unhas 40 chulas.

Nutrición

Calorías: 163.31kcal | Carbohidratos: 24.78g | Proteínas: 4.06g | Graxa: 5.25g | Graxa saturada: 1.15g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 42.45mg | Sodio: 22.75mg | Potasio: 58.24mg | Fibra: 0.57g | Azucre: 8.6g | Vitamina A: 84.1IU | Calcio: 26.69mg | Ferro: 1.21mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio