Chulas de pan

Chulas de pan

Prato: Sobremesa
Cociña: Galega
Keyword: sobremesas
Calorías: 299.75kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Con estas cantidades saen 14 chulas
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 150 g miolo de pan de fogaza
  • 3 ovo
  • aceite de oliva ou manteiga de vaca
  • azucre

Instrucións paso a paso

  • Desmiuzar moi fino o miolo de pan (mellor do día anterior) e mesturala cos ovos batidos, esmagándoa e empapándoa ben, pero de xeito que dede máis ben espesa.
  • Deixalo así durante media hora para que empape ben.
  • A continuación, coa axuda de dúas culleres (sopeiras) formar as chulas e fitilas ata que estean douradas, en aceite ou manteca de vaca.
  • Escoar nun papel de cociña para eliminar o exceso de graxa e empoar co azucre.
  • Saben mellor quentes.

Nutrición

Calorías: 299.75kcal | Carbohidratos: 30.23g | Proteínas: 9.15g | Graxa: 15.63g | Graxa saturada: 2.93g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 122.76mg | Sodio: 321.6mg | Potasio: 119.2mg | Fibra: 1.69g | Azucre: 5.44g | Vitamina A: 178.2IU | Calcio: 87.24mg | Ferro: 2.45mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio