Arroz con algas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 07/05/2011

Como preparar unha deliciosa e sa receita de arroz con algas e verduras. Neste caso utilizamos Musgo de Irlanda pero pódense utilizar outras algas. E deshidratadas xa que cocerán xunto co arroz.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 25 g alga Musgo de Irlanda deshidratadas
  • 400 g arroz
  • 3 porro pequenos
  • 1 tomate
  • ½ pemento encarnado
  • 1 cenoria
  • 2 dente de allo
  • 1 chile
  • 2 sobres azafrán
  • aceite de oliva
  • auga
  • sal

Nutrición

Calorías: 468kcal | Carbohidratos: 92g | Proteínas: 8g | Fat: 8g | Graxa saturada: 1g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Sodio: 613mg | Potasio: 324mg | Fibra: 4g | Azucre: 4g | Vitamina A: 3550IU | Vitamina C: 64.4mg | Calcio: 40mg | Ferro: 1.6mg

Instrucións paso a paso

  • Nun pouco de aceite poñer a refogar os allos, o allo porro e o pemento troceados moi miúdos, xunto co chile.
  • Cando empecen a estar brandas as verduras, retirar o chile e engadir o tomate e a cenoria, tamén troceados.
  • Unha vez refogado todo, incorporar as algas, sen hidratar pois van cocer xunto co arroz.
  • Engadir o arroz e darlle unhas voltas para que peche e quede solto unha vez cocido.
  • Por último, incorporar a auga quente, na que teremos disolto o azafrán.
  • Sazonar con mesura, pois as algas aportan sal, e deixar cocer ata que a auga se evapore.
  • No debería levar máis de 20 minutos, e as algas no deben cocer máis dese tempo porque se potenciaría demasiado o seu sabor.
Arroz con algas
Arroz con algas

Como preparar unha deliciosa e sa receita de arroz con algas e verduras. Neste caso utilizamos Musgo de Irlanda pero pódense utilizar outras algas. E deshidratadas xa que cocerán xunto co arroz.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 25 g alga Musgo de Irlanda deshidratadas
  • 400 g arroz
  • 3 porro pequenos
  • 1 tomate
  • ½ pemento encarnado
  • 1 cenoria
  • 2 dente de allo
  • 1 chile
  • 2 sobres azafrán
  • aceite de oliva
  • auga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nun pouco de aceite poñer a refogar os allos, o allo porro e o pemento troceados moi miúdos, xunto co chile.
  • Cando empecen a estar brandas as verduras, retirar o chile e engadir o tomate e a cenoria, tamén troceados.
  • Unha vez refogado todo, incorporar as algas, sen hidratar pois van cocer xunto co arroz.
  • Engadir o arroz e darlle unhas voltas para que peche e quede solto unha vez cocido.
  • Por último, incorporar a auga quente, na que teremos disolto o azafrán.
  • Sazonar con mesura, pois as algas aportan sal, e deixar cocer ata que a auga se evapore.
  • No debería levar máis de 20 minutos, e as algas no deben cocer máis dese tempo porque se potenciaría demasiado o seu sabor.
Arroz con algas
Información nutricional
Arroz con algas
Cantidade por ración
Calorías 468 Calorías da graxa 72
% valor diario*
Fat 8g12%
Graxa saturada 1g5%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 5g
Sodio 613mg26%
Potasio 324mg9%
Carbohidratos 92g31%
Fibra 4g16%
Azucre 4g4%
Proteínas 8g16%
Vitamina A 3550IU71%
Vitamina C 64.4mg78%
Calcio 40mg4%
Ferro 1.6mg9%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.