Arroz con algas

Arroz con algas

Prato: Primeiro prato
Cociña: Española
Keyword: algas, arroz
Calorías: 518.15kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 25 g alga Musgo de Irlanda deshidratadas
  • 400 g arroz
  • 3 porro pequenos
  • 1 tomate
  • ½ pemento encarnado
  • 1 cenoria
  • 2 dente allo
  • 1 chile
  • 2 sobres azafrán
  • aceite de oliva
  • auga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nun pouco de aceite poñer a refogar os allos, o allo porro e o pemento troceados moi miúdos, xunto co chile.
  • Cando empecen a estar brandas as verduras, retirar o chile e engadir o tomate e a cenoria, tamén troceados.
  • Unha vez refogado todo, incorporar as algas, sen hidratar pois van cocer xunto co arroz.
  • Engadir o arroz e darlle unhas voltas para que peche e quede solto unha vez cocido.
  • Por último, incorporar a auga quente, na que teremos disolto o azafrán.
  • Sazonar con mesura, pois as algas aportan sal, e deixar cocer ata que a auga se evapore.
  • No debería levar máis de 20 minutos, e as algas no deben cocer máis dese tempo porque se potenciaría demasiado o seu sabor.

Nutrición

Calorías: 518.15kcal | Carbohidratos: 93.74g | Proteínas: 8.8g | Graxa: 11.51g | Graxa saturada: 1.68g | Sodio: 1196.25mg | Potasio: 373.52mg | Fibra: 3.59g | Azucre: 4.64g | Vitamina A: 3896.97IU | Vitamina C: 31.58mg | Calcio: 82.95mg | Ferro: 3.03mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio