Empanada de bonito express

Empanada de bonito express

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: bonito, empanada
Calorías: 563.86kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 40 minutes
Total Time: 1 hour
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 460 g masa de follado en dúas follas
  • 200 g bonito en aceite
  • 1 pemento encarnado pequeno
  • 1 cebola pequena
  • ovo para pintar
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Estender unha lámina de follado sobre unha bandeixa de forno cuberta cun papel de forno ou un silpat ou semellante.
  • Nunha tixola fritir lentamente a cebola cortada en xuliana e o pemento vermello en cadradiños.
  • Cando estean fritidos, escorrelos e estender sobre o follado deixando uns dous centímetros de masa sen cubrir por todo ao redor.
  • A continuación poñer o bonito, previamente escorrido de aceite e desmiuzado.
  • Cubrir coa outra capa de follado, á que cortaremos dous centímetros ao redor para que sexa máis pequena.
  • Dobrar o borde de abaixo sobre esta capa para pechar a empanada.
  • Facer un burato no medio a modo de cheminea e decorar cos restos do follado.
  • Pintar con ovo batido e enfornar, seguindo as instruccións do fabricante da masa, ata que esta estea feita.

Nutrición

Calorías: 563.86kcal | Carbohidratos: 36.46g | Proteínas: 15.48g | Graxa: 39.55g | Graxa saturada: 8.99g | Graxa trans: 0.01g | Colesterol: 33.89mg | Sodio: 332.99mg | Potasio: 209.63mg | Fibra: 1.61g | Azucre: 1.6g | Vitamina A: 426.69IU | Vitamina C: 16.61mg | Calcio: 16.16mg | Ferro: 2.41mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio