Tenreira galega guisada

Tenreira galega guisada

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: tenreira
Calorías: 650.2kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 55 minutes
Total Time: 1 hour 25 minutes
Persoas 3 persoas

Ingredientes

  • 500 g carne de tenreira
  • ½ cebola
  • 4 cenoria
  • 1 taza salsa de tomate
  • 4 pataca
  • 200 g chícharos cocidos ou en conserva
  • aceite de oliva
  • auga
  • azafrán
  • ourego seco

Instrucións paso a paso

  • Córtase a carne en dados e ponse a dourar en aceite oliva coa cebola picada.
  • Unha vez dourada, cúbrese de auga e déixase cocer a lume lento ata que empece a estar tenra.
  • Entón engádense as cenorias, cortadas en dados, e déixanse cocer coa carne.
  • Logo de cinco minutos engádense as patacas (cortadas un pouco máis grandes que as cenorias), o tomate fritido, ourego ao gusto e unha pizca de azafrán.
  • Cando as patacas e as cenorias estean tenras incorpóranse os chícharos cocidos e o prato está listo para comer.

Nutrición

Calorías: 650.2kcal | Carbohidratos: 62.67g | Proteínas: 42.47g | Graxa: 26.14g | Graxa saturada: 6.76g | Colesterol: 136.67mg | Sodio: 628.93mg | Potasio: 2169.86mg | Fibra: 12.36g | Azucre: 13.01g | Vitamina A: 12028.71IU | Vitamina C: 82.38mg | Calcio: 127.17mg | Ferro: 5.78mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top