Cigalas á prancha

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 18/09/2008

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 400 g cigala
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal gordo
  • pirixel

Nutrición

Calorías: 581kcal | Carbohidratos: 2g | Proteínas: 71g | Fat: 33g | Graxa saturada: 5g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 21g | Colesterol: 420mg | Sodio: 2764mg | Potasio: 1612mg | Fibra: 0.1g | Azucre: 0.02g | Vitamina A: 150IU | Vitamina C: 3.3mg | Calcio: 3mg | Ferro: 0.4mg

Instrucións paso a paso

  • Cortar as cigalas dende a cabeza ata a cola polo lado da tripa sen chegar a separar as dúas metades.
  • Untalas co aceite e empoar co pirixel e o allo moi picados.
  • Poñer as cigalas na prancha quente uns minutos (según o tamaño da cigala) e coa casca enriba ata que estean feitas.
  • Sazonar con sal gordo
Cigalas á prancha

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 400 g cigala
  • 2 cda aceite de oliva
  • sal gordo
  • pirixel

Instrucións paso a paso

  • Cortar as cigalas dende a cabeza ata a cola polo lado da tripa sen chegar a separar as dúas metades.
  • Untalas co aceite e empoar co pirixel e o allo moi picados.
  • Poñer as cigalas na prancha quente uns minutos (según o tamaño da cigala) e coa casca enriba ata que estean feitas.
  • Sazonar con sal gordo
Información nutricional
Cigalas á prancha
Cantidade por ración
Calorías 581 Calorías da graxa 297
% valor diario*
Fat 33g51%
Graxa saturada 5g25%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 21g
Colesterol 420mg140%
Sodio 2764mg115%
Potasio 1612mg46%
Carbohidratos 2g1%
Fibra 0.1g0%
Azucre 0.02g0%
Proteínas 71g142%
Vitamina A 150IU3%
Vitamina C 3.3mg4%
Calcio 3mg0%
Ferro 0.4mg2%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.