Cocido galego

Publicada por Marta o 26/11/17

Primeiro dicir que, ademais da carne que se indica nos ingredientes, poden utilizarse outras partes do porco (cachucha, orella, rabo…) e tamén pódese engadir galiña, oso de cana, tenreira, etc. En todo caso, a carne de porco que usemos ha estar ben desalgada.

Unha recomendación: gardar o caldo, que pode conxelarse, para facer caldo galego, sopa, filloas ou o que queiramos. E se o digo é porque hai xente que o bota polo vertedoiro.

 

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 1 kg lacón
  • ½ tira costela de porco salgada
  • 1 anaco touciño entrefebrado
  • 4 chourizo
  • ½ kg carne de tenreira
  • 8 pataca
  • 1 repolo o 2 mazadas de grelos
  • ½ kg garavanzo cocidos

Nutrición

Calorías: 1279kcal | Carbohidratos: 66g | Proteínas: 87g | Fat: 70g | Graxa saturada: 23g | Graxa poliinsaturada: 9g | Graxa monoinsaturada: 30g | Colesterol: 262mg | Sodio: 1420mg | Potasio: 2193mg | Fibra: 13g | Azucre: 6g | Vitamina A: 100IU | Vitamina C: 20.6mg | Calcio: 40mg | Ferro: 2.5mg

Instrucións paso a paso

  • Poñemos a cocer toda a carne xunta en abundante auga e cando estea casi cocida (1 hora e media) se saca para otra ola caldo abondo para cocer as patacas e a verdura.
  • Se non usamos garavanzos previamente cocidos, deberíamos telos remollados durante 12 horas e facelos con caldo de cocer a carne ata que estean tenros.
  • Ao estar todo cocido, escóase e sérvese.
Cocido gallego
Cocido galego

Primeiro dicir que, ademais da carne que se indica nos ingredientes, poden utilizarse outras partes do porco (cachucha, orella, rabo…) e tamén pódese engadir galiña, oso de cana, tenreira, etc. En todo caso, a carne de porco que usemos ha estar ben desalgada.

Unha recomendación: gardar o caldo, que pode conxelarse, para facer caldo galego, sopa, filloas ou o que queiramos. E se o digo é porque hai xente que o bota polo vertedoiro.

 

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 1 kg lacón
  • ½ tira costela de porco salgada
  • 1 anaco touciño entrefebrado
  • 4 chourizo
  • ½ kg carne de tenreira
  • 8 pataca
  • 1 repolo o 2 mazadas de grelos
  • ½ kg garavanzo cocidos

Instrucións paso a paso

  • Poñemos a cocer toda a carne xunta en abundante auga e cando estea casi cocida (1 hora e media) se saca para otra ola caldo abondo para cocer as patacas e a verdura.
  • Se non usamos garavanzos previamente cocidos, deberíamos telos remollados durante 12 horas e facelos con caldo de cocer a carne ata que estean tenros.
  • Ao estar todo cocido, escóase e sérvese.
Cocido gallego
Información nutricional
Cocido galego
Cantidade por ración
Calorías 1279 Calorías da graxa 630
% valor diario*
Fat 70g108%
Graxa saturada 23g115%
Graxa poliinsaturada 9g
Graxa monoinsaturada 30g
Colesterol 262mg87%
Sodio 1420mg59%
Potasio 2193mg63%
Carbohidratos 66g22%
Fibra 13g52%
Azucre 6g7%
Proteínas 87g174%
Vitamina A 100IU2%
Vitamina C 20.6mg25%
Calcio 40mg4%
Ferro 2.5mg14%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.