Roupa vella #1

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 15/04/2009

Unha das formas de preparar a carne sobrante do cocido

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 600 g garavanzo cocidos
  • 1 cebola
  • 400 g carne de porco sobrante do cocido (lacón, chourizo, touciño, costela…)
  • aceite de oliva

Nutrición

Calorías: 539kcal | Carbohidratos: 58g | Proteínas: 33g | Fat: 16g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 6g | Colesterol: 47mg | Sodio: 68mg | Potasio: 1001mg | Fibra: 14g | Azucre: 4g | Vitamina C: 2.5mg | Calcio: 20mg | Ferro: 0.7mg

Instrucións paso a paso

  • Cortar a carne en anacos pequenos.
  • Picar a cebola e dourala en aceite de oliva
  • Cando estea dourada incorporar as carnes e refogalas un ou dous minutos.
  • Engadir os garavanzos e remexer con coidado ata que todo estea ben mesturado e quente.
Ropa vieja
Roupa vella #1

Unha das formas de preparar a carne sobrante do cocido

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 600 g garavanzo cocidos
  • 1 cebola
  • 400 g carne de porco sobrante do cocido (lacón, chourizo, touciño, costela…)
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Cortar a carne en anacos pequenos.
  • Picar a cebola e dourala en aceite de oliva
  • Cando estea dourada incorporar as carnes e refogalas un ou dous minutos.
  • Engadir os garavanzos e remexer con coidado ata que todo estea ben mesturado e quente.
Ropa vieja
Información nutricional
Roupa vella #1
Cantidade por ración
Calorías 539 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Fat 16g25%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 6g
Colesterol 47mg16%
Sodio 68mg3%
Potasio 1001mg29%
Carbohidratos 58g19%
Fibra 14g56%
Azucre 4g4%
Proteínas 33g66%
Vitamina C 2.5mg3%
Calcio 20mg2%
Ferro 0.7mg4%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.