Crema de allos porros

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 200 g porro
  • 400 g pataca
  • aceite de oliva
  • manteiga
  • sal
  • pementa
  • auga
  • leite

Nutrición

Calorías: 192kcal | Carbohidratos: 24g | Proteínas: 3g | Fat: 9g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 7mg | Sodio: 608mg | Potasio: 435mg | Fibra: 2g | Azucre: 4g | Vitamina A: 900IU | Vitamina C: 8.3mg | Calcio: 50mg | Ferro: 1.3mg

Instrucións paso a paso

  • En dúas culleradas de aceite e dúas de manteiga refóganse os allos porros picados (só a parte branca).
  • Cando estean listos engádense as patacas en anacos, o sal, a pementa e cúbrense con auga.
  • Deixanse cocer durante 20 minutos, tritúrase e engádese un pouco de leite ata lograr a textura desexada.
  • Cóase para obter unha crema fina.
Crema de allos porros

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 200 g porro
  • 400 g pataca
  • aceite de oliva
  • manteiga
  • sal
  • pementa
  • auga
  • leite

Instrucións paso a paso

  • En dúas culleradas de aceite e dúas de manteiga refóganse os allos porros picados (só a parte branca).
  • Cando estean listos engádense as patacas en anacos, o sal, a pementa e cúbrense con auga.
  • Deixanse cocer durante 20 minutos, tritúrase e engádese un pouco de leite ata lograr a textura desexada.
  • Cóase para obter unha crema fina.
Información nutricional
Crema de allos porros
Cantidade por ración
Calorías 192 Calorías da graxa 81
% valor diario*
Fat 9g14%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 7mg2%
Sodio 608mg25%
Potasio 435mg12%
Carbohidratos 24g8%
Fibra 2g8%
Azucre 4g4%
Proteínas 3g6%
Vitamina A 900IU18%
Vitamina C 8.3mg10%
Calcio 50mg5%
Ferro 1.3mg7%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.