Lentellas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g lentella pardinas
  • 1 chourizo en rodas ou cortado en taquiños
  • 250 g xamón serrano cortado en taquiños
  • 2 dente de allo picado
  • 1 cebola picada
  • 3 cda aceite de oliva
  • 1 vaso viño branco
  • 1 cda vinagre
  • auga
  • sal

Nutrición

Calorías: 637kcal | Carbohidratos: 63g | Proteínas: 36g | Fat: 26g | Graxa saturada: 6g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 16g | Colesterol: 32mg | Sodio: 1635mg | Potasio: 1092mg | Fibra: 31g | Azucre: 3g | Vitamina A: 50IU | Vitamina C: 7.4mg | Calcio: 70mg | Ferro: 7.7mg

Instrucións paso a paso

  • Quentar 2 ou 3 culleradas de aceite de oliva nunha pota e dourar a cebola e os allos (os allos son opcionais) finamente picados.
  • Logo engadir o chourizo e o xamón e sofrixir durante 1 ou 2 minutos.
  • Engadir o viño, as lentellas e auga ata as cubrir completamente e un pouco máis xa que durante a cocción aumentará o seu volume.
  • Engadir sal e un groliño de vinagre (opcional) e deixar cocer a lume lento-medio ata que as lentellas estean cocidas.
Lentejas
Lentellas

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 500 g lentella pardinas
  • 1 chourizo en rodas ou cortado en taquiños
  • 250 g xamón serrano cortado en taquiños
  • 2 dente de allo picado
  • 1 cebola picada
  • 3 cda aceite de oliva
  • 1 vaso viño branco
  • 1 cda vinagre
  • auga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Quentar 2 ou 3 culleradas de aceite de oliva nunha pota e dourar a cebola e os allos (os allos son opcionais) finamente picados.
  • Logo engadir o chourizo e o xamón e sofrixir durante 1 ou 2 minutos.
  • Engadir o viño, as lentellas e auga ata as cubrir completamente e un pouco máis xa que durante a cocción aumentará o seu volume.
  • Engadir sal e un groliño de vinagre (opcional) e deixar cocer a lume lento-medio ata que as lentellas estean cocidas.
Lentejas
Información nutricional
Lentellas
Cantidade por ración
Calorías 637 Calorías da graxa 234
% valor diario*
Fat 26g40%
Graxa saturada 6g30%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 16g
Colesterol 32mg11%
Sodio 1635mg68%
Potasio 1092mg31%
Carbohidratos 63g21%
Fibra 31g124%
Azucre 3g3%
Proteínas 36g72%
Vitamina A 50IU1%
Vitamina C 7.4mg9%
Calcio 70mg7%
Ferro 7.7mg43%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.