Doce de mazá

Doce de mazá

Prato: Sobremesa
Cociña: Española
Keyword: mazá, sobremesas
Calorías: 220.15kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 1 hour 30 minutes
Total Time: 1 hour 45 minutes
Persoas 10 persoas

Ingredientes

  • 500 g mazá con pel
  • 500 g azucre
  • 100 ml auga
  • 1 zume de limón

Instrucións paso a paso

  • Lavar, descorazonar e trocear as mazás.
  • Metelas nunha pota e engadir 100 ml de auga e o zume dun limón.
  • Cocer 30 minutos, remexendo a miúdo.
  • Retirar do lume, deixar que arrefríe un pouco e triturar.
  • Volver a poñer no lume e engadir o azucre.
  • Cocer de 30 a 45 minutos máis, remexendo a miúdo.
  • Poñer nun recipiente con tapa e deixar arrefriar.

Nutrición

Calorías: 220.15kcal | Carbohidratos: 57.1g | Proteínas: 0.14g | Graxa: 0.09g | Graxa saturada: 0.02g | Sodio: 1.53mg | Potasio: 57.55mg | Fibra: 1.21g | Azucre: 55.17g | Vitamina A: 27.18IU | Vitamina C: 3.44mg | Calcio: 3.98mg | Ferro: 0.09mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio