Empanada de bonito

Publicada orixinalmente en lareira.net por Miguel o 25/12/2001

Ingredientes

Servings 4 persoas


Recheo

  • 250 g cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 500 g bonito (se non se atopa fresco, serve en conserva)
  • aceite de oliva
  • sal

Masa

  • 100 ml aceite de oliva (de preparar o recheo)
  • 50 ml leite (tibia)
  • 30 g fermento de panadaría
  • 350 g fariña
  • 125 ml auga (tibia)
  • 1 cdña sal

Nutrición

Calorías: 771kcal | Carbohidratos: 75g | Proteínas: 39g | Fat: 34g | Graxa saturada: 5g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 23g | Colesterol: 58mg | Sodio: 1219mg | Potasio: 799mg | Fibra: 4g | Azucre: 4g | Vitamina A: 650IU | Vitamina C: 60.2mg | Calcio: 70mg | Ferro: 5.4mg

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Prepárase o recheo da empanada facendo un guiso cos pementos e a cebola cortados en xuliana e o bonito troceado (se é en conserva non o engadiremos ata ir a rechea-la empanada).

Masa

  • Prepárase co aceite sobrante de guisa-lo recheo (100 cc.), o lévedo de panadería, 125 cc. de leite morno, 125 cc. de auga morna, 250 grs. de fariña e sal. .
  • Trabállase a masa coas variñas ata que se solte da cunca que estamos a usar e logo a mán durante 10 minutos.
  • Déixase repousar media hora e estírase en dúas partes co rodete

Montaxe

  • Colócase a metade da masa nunha fonte de forno engraxada.
  • Pínchase a masa cun garfo e esténdese sobre ela o recheo.
  • Cúbrese coa otra metade da masa, que tamén hai que pinchar, e fáiselle un buraco no centro a xeito de cheminea.
  • Sélanse as dúas partes e adórnase cos restos da masa. Enfórnase durante media hora a 180º.
Empanada de bonito

Ingredientes

Servings 4 persoas


Recheo

  • 250 g cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 500 g bonito (se non se atopa fresco, serve en conserva)
  • aceite de oliva
  • sal

Masa

  • 100 ml aceite de oliva (de preparar o recheo)
  • 50 ml leite (tibia)
  • 30 g fermento de panadaría
  • 350 g fariña
  • 125 ml auga (tibia)
  • 1 cdña sal

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Prepárase o recheo da empanada facendo un guiso cos pementos e a cebola cortados en xuliana e o bonito troceado (se é en conserva non o engadiremos ata ir a rechea-la empanada).

Masa

  • Prepárase co aceite sobrante de guisa-lo recheo (100 cc.), o lévedo de panadería, 125 cc. de leite morno, 125 cc. de auga morna, 250 grs. de fariña e sal. .
  • Trabállase a masa coas variñas ata que se solte da cunca que estamos a usar e logo a mán durante 10 minutos.
  • Déixase repousar media hora e estírase en dúas partes co rodete

Montaxe

  • Colócase a metade da masa nunha fonte de forno engraxada.
  • Pínchase a masa cun garfo e esténdese sobre ela o recheo.
  • Cúbrese coa otra metade da masa, que tamén hai que pinchar, e fáiselle un buraco no centro a xeito de cheminea.
  • Sélanse as dúas partes e adórnase cos restos da masa. Enfórnase durante media hora a 180º.
Información nutricional
Empanada de bonito
Cantidade por ración
Calorías 771 Calorías da graxa 306
% valor diario*
Fat 34g52%
Graxa saturada 5g25%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 23g
Colesterol 58mg19%
Sodio 1219mg51%
Potasio 799mg23%
Carbohidratos 75g25%
Fibra 4g16%
Azucre 4g4%
Proteínas 39g78%
Vitamina A 650IU13%
Vitamina C 60.2mg73%
Calcio 70mg7%
Ferro 5.4mg30%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.