Empanada de polbo

Publicada por Marta o 30/09/18

A receita de empanada galega é moi variada. Neste caso usamos unha masa con fermento, o que implica a necesidade de deixala repousar para que suba. Para facela, ademais, usamos unha Thermomix.

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 1000 g polbo cocido e cortado
  • 1 cebola grande
  • 2 cdña pemento doce
  • aceite de oliva

Masa

  • 500 g fariña forte
  • 200 ml auga
  • 100 ml aceite de oliva de facer o sofrito
  • 25 g fermento de panadaría
  • 1 cdña azucre
  • 2 cdña sal

Nutrición

Calorías: 589kcal | Carbohidratos: 69g | Proteínas: 37g | Fat: 20g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 13g | Colesterol: 80mg | Sodio: 1166mg | Potasio: 1021mg | Fibra: 11g | Azucre: 2g | Vitamina A: 1150IU | Vitamina C: 14.9mg | Calcio: 120mg | Ferro: 12.6mg

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Sofrixir a cebola en abundante aceite de oliva.
  • Unha vez sofrita, apagar o lume e engadir o pemento doce e o polbo cortado
  • Mesturar ben.
  • Escoar do aceite e reservar por separado porque necesitaremos 100 ml de aceite do recheo para preparar a masa.

Masa en Thermomix

  • Poñer no vaso a auga, o aceite de facer o sofrito, a fariña e o sal
  • Programar 1 minuto a 40 º , velocidade 2
  • Engadir o fermento desmiuzado e a fariña
  • Programar 2 minutos e medio a velocidade espiga
  • Sacar a masa, formar unha bóla e deixar repousar, tapada, un cuarto de hora aproximadamente.

Masa a man

  • Botar a fariña nun bol e facer un oco no centro
  • Botar na auga amornada o azucre e o fermento desmiuzado.
  • Envorcar a auga sobre o oco da fariña e mesturar.
  • Engadir o sal e o aceite do sofrito.
  • Amasar ata obter unha masa elástica.
  • Deixar repousar, tapada, un cuarto de hora aproximadamente

Montaxe

  • Sacar o aire á masa e dividir en dúas metades
  • Estirar unha das metades e poñela nunha fonte de forno
  • Estender o recheo e engadir un pouco de sal ao polbo
  • Estirar a outra metade da masa e cubrir o recheo.
  • Dobrar o bordo da parte de abaixo sobre a parte de arriba.
  • Facer un buraco no centro da empanada a modo de cheminea
  • Pódense facer uns adornos coa masa sobrante.
  • Pintar con ovo batido
  • Enfornar a 200º C durante 25-30 minutos.
Empanada de pulpo
Empanada de polbo

A receita de empanada galega é moi variada. Neste caso usamos unha masa con fermento, o que implica a necesidade de deixala repousar para que suba. Para facela, ademais, usamos unha Thermomix.

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 1000 g polbo cocido e cortado
  • 1 cebola grande
  • 2 cdña pemento doce
  • aceite de oliva

Masa

  • 500 g fariña forte
  • 200 ml auga
  • 100 ml aceite de oliva de facer o sofrito
  • 25 g fermento de panadaría
  • 1 cdña azucre
  • 2 cdña sal

Instrucións paso a paso

Recheo

  • Sofrixir a cebola en abundante aceite de oliva.
  • Unha vez sofrita, apagar o lume e engadir o pemento doce e o polbo cortado
  • Mesturar ben.
  • Escoar do aceite e reservar por separado porque necesitaremos 100 ml de aceite do recheo para preparar a masa.

Masa en Thermomix

  • Poñer no vaso a auga, o aceite de facer o sofrito, a fariña e o sal
  • Programar 1 minuto a 40 º , velocidade 2
  • Engadir o fermento desmiuzado e a fariña
  • Programar 2 minutos e medio a velocidade espiga
  • Sacar a masa, formar unha bóla e deixar repousar, tapada, un cuarto de hora aproximadamente.

Masa a man

  • Botar a fariña nun bol e facer un oco no centro
  • Botar na auga amornada o azucre e o fermento desmiuzado.
  • Envorcar a auga sobre o oco da fariña e mesturar.
  • Engadir o sal e o aceite do sofrito.
  • Amasar ata obter unha masa elástica.
  • Deixar repousar, tapada, un cuarto de hora aproximadamente

Montaxe

  • Sacar o aire á masa e dividir en dúas metades
  • Estirar unha das metades e poñela nunha fonte de forno
  • Estender o recheo e engadir un pouco de sal ao polbo
  • Estirar a outra metade da masa e cubrir o recheo.
  • Dobrar o bordo da parte de abaixo sobre a parte de arriba.
  • Facer un buraco no centro da empanada a modo de cheminea
  • Pódense facer uns adornos coa masa sobrante.
  • Pintar con ovo batido
  • Enfornar a 200º C durante 25-30 minutos.
Empanada de pulpo
Información nutricional
Empanada de polbo
Cantidade por ración
Calorías 589 Calorías da graxa 180
% valor diario*
Fat 20g31%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 13g
Colesterol 80mg27%
Sodio 1166mg49%
Potasio 1021mg29%
Carbohidratos 69g23%
Fibra 11g44%
Azucre 2g2%
Proteínas 37g74%
Vitamina A 1150IU23%
Vitamina C 14.9mg18%
Calcio 120mg12%
Ferro 12.6mg70%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.