Empanada de polbo

Publicada por Marta, 30 Setembro, 2018

Empanada de polbo

Ingredientes

Recheo
Masa
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de polbo
Cantidade por ración
Calorías 589 Calorías da graxa 180
% valor diario*
Graxa total 20g 31%
Graxas saturadas 3g 15%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 13g
Colesterol 80mg 27%
Sodio 1166mg 49%
Potasio 1021mg 29%
Carbohidratos totais 69g 23%
Fibra dietética 11g 44%
Azucres 2g
Proteínas 37g 74%
Vitamina A 23%
Vitamina C 18%
Calcio 12%
Ferro 70%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.

Ingredientes

Recheo
Masa
6 persoas
Recalcular cantidades
persoas
Información nutricional
Empanada de polbo
Cantidade por ración
Calorías 589 Calorías da graxa 180
% valor diario*
Graxa total 20g 31%
Graxas saturadas 3g 15%
Graxas poliinsaturadas 3g
Graxas monosaturadas 13g
Colesterol 80mg 27%
Sodio 1166mg 49%
Potasio 1021mg 29%
Carbohidratos totais 69g 23%
Fibra dietética 11g 44%
Azucres 2g
Proteínas 37g 74%
Vitamina A 23%
Vitamina C 18%
Calcio 12%
Ferro 70%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.
Preparación
Recheo
  1. Sofrixir a cebola en abundante aceite de oliva.
  2. Unha vez sofrita, apagar o lume e engadir o pemento doce e o polbo cortado
  3. Mesturar ben.
  4. Escoar do aceite e reservar por separado porque necesitaremos 100 ml de aceite do recheo para preparar a masa.
Masa en Thermomix
  1. Poñer no vaso a auga, o aceite de facer o sofrito, a fariña e o sal
  2. Programar 1 minuto a 40 º , velocidade 2
  3. Engadir o fermento desmiuzado e a fariña
  4. Programar 2 minutos e medio a velocidade espiga
  5. Sacar a masa, formar unha bóla e deixar repousar, tapada, un cuarto de hora aproximadamente.
Masa a man
  1. Botar a fariña nun bol e facer un oco no centro
  2. Botar na auga amornada o azucre e o fermento desmiuzado.
  3. Envorcar a auga sobre o oco da fariña e mesturar.
  4. Engadir o sal e o aceite do sofrito.
  5. Amasar ata obter unha masa elástica.
  6. Deixar repousar, tapada, un cuarto de hora aproximadamente
Montaxe
  1. Sacar o aire á masa e dividir en dúas metades
  2. Estirar unha das metades e poñela nunha fonte de forno
  3. Estender o recheo e engadir un pouco de sal ao polbo
  4. Estirar a outra metade da masa e cubrir o recheo.
  5. Dobrar o bordo da parte de abaixo sobre a parte de arriba.
  6. Facer un buraco no centro da empanada a modo de cheminea
  7. Pódense facer uns adornos coa masa sobrante.
  8. Pintar con ovo batido
  9. Enfornar a 200º C durante 25-30 minutos.

 

Empanada de pulpo

 

Deixa un comentario

Este sitio emprega Akismet para reducir o spam. Aprende como se procesan os datos dos teus comentarios.