Xoubas con cachelos

Publicada por Marta o 01/09/18

As sardiñas asadas con cachelos é un dos pratos máis típicos de Galicia no verán. Ásanse nunha prancha de ferro sobre as brasas e sempre no exterior por culpa do cheiro. Ao que non lle importe e teña cheminea ou lume de leña dentro de casa pode facelas no interior. Non é o meu caso pois vivo nun piso pero quen dixo medo?.

Fíxenas, neste caso xoubas con cachelos (ou parrochas) cuxo cheiro é menos persistente, limpas e desescamadas. Como non é cuestión de prenderlle lume á cociña por unhas xoubas con cachelos, fíxenas nunha prancha eléctrica que produce o efecto máis semellante á calor das brasas sobre a prancha de ferro. Se non se dispón deste tipo de prancha pódense facer na tixola.

Ollo! non se utiliza aceite. Un consello: pechar todas as portas da casa e poñer a campá extractora ao máximo.

Para ver como se fan os cachelos, aínda que se explican no vídeo, remítovos á receita correspondente.

Por certo, estaban boísimas!!

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 500 g xouba
  • 3 pataca
  • sal gordo
  • 1 folla loureiro

Nutrición

Calorías: 340kcal | Carbohidratos: 16g | Proteínas: 32g | Fat: 16g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 5g | Graxa monoinsaturada: 5g | Colesterol: 133mg | Sodio: 2537mg | Potasio: 921mg | Fibra: 1g | Azucre: 1g | Vitamina A: 10IU | Vitamina C: 0.1mg | Calcio: 3mg | Ferro: 0.2mg

Instrucións paso a paso

  • Salgar as xoubas con sal groso e telas así unha ou dúas horas.
  • Mentres, facer os cachelos (ver receita) e mantelos quentes
  • Unha vez quente a prancha, sacudir o exceso de sal das xoubas e colocalas sobre a mesma.
  • Asar 3-4 minutos por cada lado, dependendo do tamaño.
  • Retirar e servir cos cachelos.
Xoubas con cachelos
Xoubas con cachelos

As sardiñas asadas con cachelos é un dos pratos máis típicos de Galicia no verán. Ásanse nunha prancha de ferro sobre as brasas e sempre no exterior por culpa do cheiro. Ao que non lle importe e teña cheminea ou lume de leña dentro de casa pode facelas no interior. Non é o meu caso pois vivo nun piso pero quen dixo medo?.

Fíxenas, neste caso xoubas con cachelos (ou parrochas) cuxo cheiro é menos persistente, limpas e desescamadas. Como non é cuestión de prenderlle lume á cociña por unhas xoubas con cachelos, fíxenas nunha prancha eléctrica que produce o efecto máis semellante á calor das brasas sobre a prancha de ferro. Se non se dispón deste tipo de prancha pódense facer na tixola.

Ollo! non se utiliza aceite. Un consello: pechar todas as portas da casa e poñer a campá extractora ao máximo.

Para ver como se fan os cachelos, aínda que se explican no vídeo, remítovos á receita correspondente.

Por certo, estaban boísimas!!

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 500 g xouba
  • 3 pataca
  • sal gordo
  • 1 folla loureiro

Instrucións paso a paso

  • Salgar as xoubas con sal groso e telas así unha ou dúas horas.
  • Mentres, facer os cachelos (ver receita) e mantelos quentes
  • Unha vez quente a prancha, sacudir o exceso de sal das xoubas e colocalas sobre a mesma.
  • Asar 3-4 minutos por cada lado, dependendo do tamaño.
  • Retirar e servir cos cachelos.
Xoubas con cachelos
Información nutricional
Xoubas con cachelos
Cantidade por ración
Calorías 340 Calorías da graxa 144
% valor diario*
Fat 16g25%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 5g
Graxa monoinsaturada 5g
Colesterol 133mg44%
Sodio 2537mg106%
Potasio 921mg26%
Carbohidratos 16g5%
Fibra 1g4%
Azucre 1g1%
Proteínas 32g64%
Vitamina A 10IU0%
Vitamina C 0.1mg0%
Calcio 3mg0%
Ferro 0.2mg1%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.