Orella de mar ao natural

Publicada por Marta o 25/08/18

A orella de mar ou abalón (ten máis nomes pero estes son os máis coñecidos) é, na actualidade, un dos mariscos máis apreciados. Haino en todas partes, en Galicia o haliotis tuberculata, pero a variedade máis apreciada é a xaponesa, o haliotis discus hannai. Esta variedade é a que se cultiva na ría de Muros-Noia nunha granxa de GMA ( Galician Marine Aquaculture) e é a que utilizamos nesta receita.

É un marisco cunha carne dura e correúda semellante á do polbo, por iso antes de cociñalo hai que romper as fibras para que resulte comestible. Pódese utilizar para shashimi, ou facer con cocións curtas, ou cocións lentas a baixa temperatura.

Nesta receita, ao ser a primeira vez que o preparaba e probaba, optei polo máis sinxelo, unha coción ao vapor. E deixeino ao natural para pescudar a que sabía. O resultado en canto á coción foi correcto pero en canto ao sabor, bastante decepcionante. Non me soubo a nada. Pero isto é unha apreciación persoal, estou segura que noutras receitas estará moi rico. Simplemente non entendo como é tan apreciado un marisco que, por si só, non sabe a nada. Esperaba que fose saboroso como calquera outro dos mariscos máis típicos de aquí e moito máis saborosos sen necesidade de aditamentos.

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 1 orella de mar
  • 1 folla loureiro
  • sal

Nutrición

Calorías: 54kcal | Carbohidratos: 3g | Proteínas: 9g | Fat: 0.4g | Graxa saturada: 0.1g | Graxa poliinsaturada: 0.1g | Graxa monoinsaturada: 0.1g | Colesterol: 43mg | Sodio: 344mg | Potasio: 128mg | Fibra: 0.1g | Vitamina A: 50IU | Vitamina C: 1.7mg | Calcio: 20mg | Ferro: 1.8mg

Instrucións paso a paso

  • Coa axuda dunha culler ou espátula, retirar a carne da cuncha.
  • Cortar a parte da gónada e lavar ben a orella de mar para retirar calquera area que poida ter.
  • Facer uns cortes en sentido vertical ao longo de toda a carne e logo en sentido horizontal para romper as fibras.
  • Cocer ao vapor durante 3 minutos (cunha folla de loureiro na auga) e servir inmediatamente cunhas escamas de sal
Oreja de mar - Abalón
Orella de mar ao natural

A orella de mar ou abalón (ten máis nomes pero estes son os máis coñecidos) é, na actualidade, un dos mariscos máis apreciados. Haino en todas partes, en Galicia o haliotis tuberculata, pero a variedade máis apreciada é a xaponesa, o haliotis discus hannai. Esta variedade é a que se cultiva na ría de Muros-Noia nunha granxa de GMA ( Galician Marine Aquaculture) e é a que utilizamos nesta receita.

É un marisco cunha carne dura e correúda semellante á do polbo, por iso antes de cociñalo hai que romper as fibras para que resulte comestible. Pódese utilizar para shashimi, ou facer con cocións curtas, ou cocións lentas a baixa temperatura.

Nesta receita, ao ser a primeira vez que o preparaba e probaba, optei polo máis sinxelo, unha coción ao vapor. E deixeino ao natural para pescudar a que sabía. O resultado en canto á coción foi correcto pero en canto ao sabor, bastante decepcionante. Non me soubo a nada. Pero isto é unha apreciación persoal, estou segura que noutras receitas estará moi rico. Simplemente non entendo como é tan apreciado un marisco que, por si só, non sabe a nada. Esperaba que fose saboroso como calquera outro dos mariscos máis típicos de aquí e moito máis saborosos sen necesidade de aditamentos.

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 1 orella de mar
  • 1 folla loureiro
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Coa axuda dunha culler ou espátula, retirar a carne da cuncha.
  • Cortar a parte da gónada e lavar ben a orella de mar para retirar calquera area que poida ter.
  • Facer uns cortes en sentido vertical ao longo de toda a carne e logo en sentido horizontal para romper as fibras.
  • Cocer ao vapor durante 3 minutos (cunha folla de loureiro na auga) e servir inmediatamente cunhas escamas de sal
Oreja de mar - Abalón
Información nutricional
Orella de mar ao natural
Cantidade por ración
Calorías 54 Calorías da graxa 4
% valor diario*
Fat 0.4g1%
Graxa saturada 0.1g1%
Graxa poliinsaturada 0.1g
Graxa monoinsaturada 0.1g
Colesterol 43mg14%
Sodio 344mg14%
Potasio 128mg4%
Carbohidratos 3g1%
Fibra 0.1g0%
Proteínas 9g18%
Vitamina A 50IU1%
Vitamina C 1.7mg2%
Calcio 20mg2%
Ferro 1.8mg10%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.