Empanada de raxo

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 08/09/2002

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 500 g raxo en filetes
  • 1 cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 1 cdña pemento doce
  • aceite de oliva
  • sal

Masa

  • 500 g fariña
  • 150 ml auga templada
  • 100 g aceite de oliva de preparar el relleno
  • 50 g viño branco
  • 20 g fermento de panadaría
  • 1 cdta sal

Nutrición

Calorías: 736kcal | Carbohidratos: 70g | Proteínas: 23g | Fat: 40g | Graxa saturada: 11g | Graxa poliinsaturada: 4g | Graxa monoinsaturada: 22g | Colesterol: 59mg | Sodio: 833mg | Potasio: 410mg | Fibra: 4g | Azucre: 3g | Vitamina A: 1500IU | Vitamina C: 90.8mg | Calcio: 30mg | Ferro: 4.3mg

Instrucións paso a paso

RECHEO

  • Nunha tixola engádese aceite e sofrítense, lentamente, a cebola e o pemento vermello cortados á xuliana.
  • Cando estean feitos retírase do lume e déixase arrefriar o suficiente para lle botar unha cullerada de pemento doce sen o queimar.
  • Escoar o rustrido e reservar 100 g do aceite para facer a masa.
  • Na mesma tixola frítense os filetes de raxo previamente adobados sal de allo. Incorpóranse ao rustrido e resérvase todo.

MASA

  • Nunha cunca ponse o medio quilo de fariña e se fai un oco no medio.
  • Dentro botánse a auga morna con sal, o aceite de preparar o recheo, o viño branco e o fermento desmiuzado.
  • Mestúrase e trabállase todo ben ata que a masa se despegue fácilmente das máns .
  • Tapar e deixar repousar 20 minutos.

MASA (en Thermomix)

  • Poñer no vaso da Thermomix 150 g de auga, 100 g de aceite de facer a zaragallada, 50 g de viño e 20 g de fermento.
  • Programar 1 minuto / 40ºC / velocidade 2.
  • Logo, engadir 500 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  • Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  • Sacar a masa do vaso e traballar á man para formar unha bola.
  • Deixar repousar, tapada, durante 20 minutos.

MONTAXE

  • Divídese a masa en dous anacos que se estiran en forma rectangular.
  • Nunha bandeixa de forno previamente engraxada con aceite e enfariñada (ou cuberta con papel de forno), colócase unha das metades da masa e sobre ela o recheo.
  • Tápase coa outra metade e selase polos bordes dobrando a parte inferior sobre a superior, na a que debe facerse, no medio, un buraco a modo de cheminea.
  • Cos restos da masa pódense facer uns adornos.
  • Píntase con ovo batido e métese no forno, con calor por arriba e por abaixo, a 200º durante 30 minutos.
Empanada de
Empanada de raxo

Ingredientes

Servings 6 persoas


Recheo

  • 500 g raxo en filetes
  • 1 cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 1 cdña pemento doce
  • aceite de oliva
  • sal

Masa

  • 500 g fariña
  • 150 ml auga templada
  • 100 g aceite de oliva de preparar el relleno
  • 50 g viño branco
  • 20 g fermento de panadaría
  • 1 cdta sal

Instrucións paso a paso

RECHEO

  • Nunha tixola engádese aceite e sofrítense, lentamente, a cebola e o pemento vermello cortados á xuliana.
  • Cando estean feitos retírase do lume e déixase arrefriar o suficiente para lle botar unha cullerada de pemento doce sen o queimar.
  • Escoar o rustrido e reservar 100 g do aceite para facer a masa.
  • Na mesma tixola frítense os filetes de raxo previamente adobados sal de allo. Incorpóranse ao rustrido e resérvase todo.

MASA

  • Nunha cunca ponse o medio quilo de fariña e se fai un oco no medio.
  • Dentro botánse a auga morna con sal, o aceite de preparar o recheo, o viño branco e o fermento desmiuzado.
  • Mestúrase e trabállase todo ben ata que a masa se despegue fácilmente das máns .
  • Tapar e deixar repousar 20 minutos.

MASA (en Thermomix)

  • Poñer no vaso da Thermomix 150 g de auga, 100 g de aceite de facer a zaragallada, 50 g de viño e 20 g de fermento.
  • Programar 1 minuto / 40ºC / velocidade 2.
  • Logo, engadir 500 g de fariña forte e unha culleradiña de sal.
  • Programar 2 minutos a velocidade espiga.
  • Sacar a masa do vaso e traballar á man para formar unha bola.
  • Deixar repousar, tapada, durante 20 minutos.

MONTAXE

  • Divídese a masa en dous anacos que se estiran en forma rectangular.
  • Nunha bandeixa de forno previamente engraxada con aceite e enfariñada (ou cuberta con papel de forno), colócase unha das metades da masa e sobre ela o recheo.
  • Tápase coa outra metade e selase polos bordes dobrando a parte inferior sobre a superior, na a que debe facerse, no medio, un buraco a modo de cheminea.
  • Cos restos da masa pódense facer uns adornos.
  • Píntase con ovo batido e métese no forno, con calor por arriba e por abaixo, a 200º durante 30 minutos.
Empanada de
Información nutricional
Empanada de raxo
Cantidade por ración
Calorías 736 Calorías da graxa 360
% valor diario*
Fat 40g62%
Graxa saturada 11g55%
Graxa poliinsaturada 4g
Graxa monoinsaturada 22g
Colesterol 59mg20%
Sodio 833mg35%
Potasio 410mg12%
Carbohidratos 70g23%
Fibra 4g16%
Azucre 3g3%
Proteínas 23g46%
Vitamina A 1500IU30%
Vitamina C 90.8mg110%
Calcio 30mg3%
Ferro 4.3mg24%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.