Empanada de raxo

Empanada de raxo

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: empanada, raxo
Calorías: 585.42kcal

Preparación: 1 hour 30 minutes
Tempo de cocción: 50 minutes
Total Time: 2 hours 20 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

Recheo

  • 500 g lombo de porco en filetes
  • 1 cebola
  • 1 pemento encarnado
  • 1 cdiña pemento doce
  • aceite de oliva
  • sal

Masa

  • 500 g fariña
  • 150 ml auga morna
  • 100 g aceite de oliva de preparar o recheo
  • 50 g viño branco
  • 20 g fermento de panadaría
  • 1 cdiña sal

Instrucións paso a paso

RECHEO

  • Nunha tixola con aceite sofrixir a cebola e o pemento encarnado cortados á xuliana.
  • Cando estean feitos, retíranse do lume e déixase arrefriar o aceite o suficiente para poder engadir unha culleradiña de pemento doce sen queimalo.
  • Escoar a salsa e reservar 100 g de aceite para facer a masa.
  • Na mesma tixola fritir os filetes de lombo de porco previamente adobados con sal de allo. Incorpóranse ao rustrido e resérvase todo.

MASA

  • Nunha cunca ponse o medio quilo de fariña e se fai un oco no medio.
  • Dentro botánse a auga morna con sal, o aceite de preparar o recheo, o viño branco e o fermento desmiuzado.
  • Mestúrase e trabállase todo ben ata que a masa se despegue fácilmente das máns .
  • Formar unha bola. Cubrir cun pano e deixar repousar 20 minutos.

DOUGH (en Thermomix)

  • Poñer no vaso 150 g de auga, 100 g do aceite do rustrido, 50 g de viño e 20 g de fermento.
  • Programar 1 minuto / 40ºC / velocidade 2.
  • Engadir a fariña e o sal e programar 2 minutos / velocidade espiga
  • Sacar a masa do vaso e traballar á man para formar unha bola. Deixar repousar, tapada, durante 30 minutos.

MONTAXE

  • Divídese a masa en dous metades que se estiran en forma rectangular.
  • Nunha bandeixa de forno previamente engraxada con aceite e enfariñada (ou cuberta con papel de forno), colócase unha das metades da masa e sobre ela o recheo.
  • Tápase coa outra metade e selase polos bordos dobrando a parte inferior sobre a superior, na que debe facerse, no medio, un buraco a modo de cheminea.
  • Cos restos da masa pódense facer uns adornos.
  • Píntase con ovo batido e métese no forno, con calor por arriba e por abaixo, a 200º durante 30 minutos.

Nutrición

Calorías: 585.42kcal | Carbohidratos: 67.5g | Proteínas: 28g | Graxa: 21.05g | Graxa saturada: 3.5g | Colesterol: 52.5mg | Sodio: 434.83mg | Potasio: 503.24mg | Fibra: 3.37g | Azucre: 1.95g | Vitamina A: 785.53IU | Vitamina C: 26.69mg | Calcio: 25.57mg | Ferro: 4.74mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio