Enfariñada ou Faragullos

Enfariñada ou Faragullos

Prato: Sobremesa, Tentempé
Cociña: Galega
Keyword: fariña, ovos
Calorías: 375.3kcal

Preparación: 5 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 35 minutes
A "enfariñada", "faragullos" segundo a zona, é un prato típico da Mariña luguesa. En Trabada chámase Enfariñada e na Pontenova, Faragullos. Nos dous lugares celébrase unha festa gastronómica para a súa exaltación.
Basicamente consiste nunha masa semilíquida de fariña, auga e ovos. Segundo a costume pódese poñer leite en vez de auga ou as dúas cousas. Esta masa cállase nunha tixola cun pouco de aceite ou graxa de porco e pícase cunha escumadera ou cunha culler de madeira ata obter uns pequenos anacos de masa (os faragullos) que se cociñan ata que estean un pouco dourados e á ao mesmo tempo non estean crus. O proceso de callado pode durar entre 15-20 minutos aproximadamente. Por suposto, iso tamén depende da cantidade que se faga.
Pódese tomar con torresmos ou como sobremesa, con azucre ou mel. Adoito fritir os torreznos antes de engadir a masa para darlle máis sabor.
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 1 ovo
  • 100 g fariña
  • 125 g auga ou leite
  • 50 g touciño entrefebrado
  • sal
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Bater o ovo xunto coa auga e o sal.
  • Engadir a fariña ata obter unha pasta semilíquida, algo máis espesa que a das filloas.
  • Nunha tixola cun pouco de aceite, frite os anacos de touciño ata que estean tostados para que solten a graxa. Retirar e reservar.
  • Na mesma tixola, engade a masa. Cando comece a fixarse na parte inferior, dálle a volta. Nese momento romperá.
  • Segue cortando e removendo a masa cunha escumadera ou cunha culler de madeira ata obter algúns anacos pequenos, dourados pero non crus.
  • Ao final, incorporar os torresmos para que se quenten e servir.

Nutrición

Calorías: 375.3kcal | Carbohidratos: 38.61g | Proteínas: 10.71g | Graxa: 19.22g | Graxa saturada: 4.96g | Graxa trans: 0.04g | Colesterol: 87.18mg | Sodio: 1359.49mg | Potasio: 129.53mg | Fibra: 1.35g | Azucre: 0.21g | Vitamina A: 111.85IU | Calcio: 22.05mg | Ferro: 2.81mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio