A “ enfariñada” ou “ faragullos”, segundo a zona, é un prato típico da Mariña luguesa. En Trabada chámase Enfariñada e na Pontenova, Faragullos. En ambos os sitios celébrase unha festa gastronómica para a súa exaltación.
Consiste basicamente nunha masa semilíquida de fariña, auga e ovos. Segundo o costume, pódese poñer leite en lugar de auga ou ambas. Esta masa cállase nunha tixola cun pouco de aceite ou graxa de porco e vaise esmiuzando cunha escumadera, ou unha culler de pau, ata conseguir uns pequenos anacos de masa (os faragullos) que se cociñan ata que estean un pouco dourados e ao mesmo tempo non estean crus. O proceso de callado pode durar entre 15-20 minutos aproximadamente. Por suposto iso tamén depende da cantidade que se faga.
Pódese tomar con torresmos ou como sobremesa, con azucre ou mel. Eu adoito fritir os torresmos antes de botar a masa para que lle dea máis sabor.
A “ enfariñada” ou “ faragullos”, segundo a zona, é un prato típico da Mariña luguesa. En Trabada chámase Enfariñada e na Pontenova, Faragullos. En ambos os sitios celébrase unha festa gastronómica para a súa exaltación.
Consiste basicamente nunha masa semilíquida de fariña, auga e ovos. Segundo o costume, pódese poñer leite en lugar de auga ou ambas. Esta masa cállase nunha tixola cun pouco de aceite ou graxa de porco e vaise esmiuzando cunha escumadera, ou unha culler de pau, ata conseguir uns pequenos anacos de masa (os faragullos) que se cociñan ata que estean un pouco dourados e ao mesmo tempo non estean crus. O proceso de callado pode durar entre 15-20 minutos aproximadamente. Por suposto iso tamén depende da cantidade que se faga.
Pódese tomar con torresmos ou como sobremesa, con azucre ou mel. Eu adoito fritir os torresmos antes de botar a masa para que lle dea máis sabor.