Bonito con tomate

Bonito con tomate

Prato: Prato principal, Primeiro prato
Cociña: Mediterránea
Keyword: bonito, salsa de tomate
Calorías: 485.75kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Receita moi fácil de bonito con tomate. A textura da salsa depende do finamente que se troceen os tomates. A mín gústame un pouco gordiña pero que cada un o faga como máis lles guste.
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 400 g bonito en toros
  • 1 cebola mediana
  • 2 dente allo
  • 800 g tomate troceados
  • 1 chorriño viño branco
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha pota co fondo cuberto de aceite, marcar o atún por amos os lados, retirar e reservar.
  • No mesmo aceite dourar a cebola e o allo picado.
  • A continuación, engadir os tomates pelados e cortados en cubos, sazonar. Cociñar de 20 a 30 minutos.
  • Á metade do tempo engadir un chisco de viño branco.
  • Finalmente engadir o bonito e cociñar 1 minuto por cada lado.

Nutrición

Calorías: 485.75kcal | Carbohidratos: 20.7g | Proteínas: 50.67g | Graxa: 17.64g | Graxa saturada: 3.6g | Colesterol: 76mg | Sodio: 1265.4mg | Potasio: 1549.31mg | Fibra: 5.42g | Azucre: 12.58g | Vitamina A: 7698.79IU | Vitamina C: 57.7mg | Calcio: 71.96mg | Ferro: 3.42mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio