Filetes de raxo ás herbas

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 05/10/2002

Filetes de lombo de porco (raxo en galego) adobados con herbas e fritos en aceite de oliva.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 800 g raxo cortado en filetes
  • 2 dente de allo
  • 2 follas loureiro
  • 1 vaso viño branco
  • tomiño ao gusto
  • pirixel picado, ao gusto
  • ourego ao gusto
  • sal de allo
  • aceite de oliva para fritir

Nutrición

Calorías: 631kcal | Carbohidratos: 2g | Proteínas: 33g | Fat: 53g | Graxa saturada: 21g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 24g | Colesterol: 141mg | Sodio: 129mg | Potasio: 465mg | Fibra: 1g | Azucre: 0.2g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 4.1mg | Calcio: 20mg | Ferro: 1.1mg

Instrucións paso a paso

  • Adobar os filetes co sal de allo, o loureiro, tomiño, ourego e perexil, e cubrir co viño
  • Deixar repousar no adobo polo menos unha hora
  • No momento de facelos, escoalos ben e facelos por ambos os lados nun pouco de aceite moi quente.
  • Retirar e reservar nunha fonte.
  • Incorporar o adobo á tixola para desglasala, deixar reducir uns momentos e botar por encima dos filetes.
  • Servir inmediatamente.
Filetes de raxo a las hierbas
Filetes de raxo ás herbas

Filetes de lombo de porco (raxo en galego) adobados con herbas e fritos en aceite de oliva.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 800 g raxo cortado en filetes
  • 2 dente de allo
  • 2 follas loureiro
  • 1 vaso viño branco
  • tomiño ao gusto
  • pirixel picado, ao gusto
  • ourego ao gusto
  • sal de allo
  • aceite de oliva para fritir

Instrucións paso a paso

  • Adobar os filetes co sal de allo, o loureiro, tomiño, ourego e perexil, e cubrir co viño
  • Deixar repousar no adobo polo menos unha hora
  • No momento de facelos, escoalos ben e facelos por ambos os lados nun pouco de aceite moi quente.
  • Retirar e reservar nunha fonte.
  • Incorporar o adobo á tixola para desglasala, deixar reducir uns momentos e botar por encima dos filetes.
  • Servir inmediatamente.
Filetes de raxo a las hierbas
Información nutricional
Filetes de raxo ás herbas
Cantidade por ración
Calorías 631 Calorías da graxa 477
% valor diario*
Fat 53g82%
Graxa saturada 21g105%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 24g
Colesterol 141mg47%
Sodio 129mg5%
Potasio 465mg13%
Carbohidratos 2g1%
Fibra 1g4%
Azucre 0.2g0%
Proteínas 33g66%
Vitamina A 200IU4%
Vitamina C 4.1mg5%
Calcio 20mg2%
Ferro 1.1mg6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.