Filetes de raxo ás herbas

Filetes de raxo ás herbas

Prato: Prato principal
Cociña: Española, Galega
Keyword: raxo, raxo
Calorías: 299.48kcal

Preparación: 20 minutes
Tempo de cocción: 10 minutes
Total Time: 30 minutes
Filetes de lombo de porco (raxo en galego) adobados con herbas e fritos en aceite de oliva.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 800 g raxo cortado en filetes
  • 2 dente allo
  • 2 folla loureiro
  • 1 vaso viño branco
  • tomiño ao gusto
  • perexil picado, ao gusto
  • ourego ao gusto
  • sal de allo
  • aceite de oliva para fritir

Instrucións paso a paso

  • Marinar os filetes co sal de allo, o loureiro, o tomiño, o ourego e o perexil e cubrir co viño
  • Deixar repousar no adobo durante polo menos unha hora
  • No momento de facelos escoar ben e fritilos por amos os lados cun pouco de aceite moi quente.
  • Retirar e reservar nunha fonte.
  • Engadir o adobo á tixola para desglasala, deixar reducir uns momentos e botar por encima dos filetes.
  • Servir inmediatamente.

Nutrición

Calorías: 299.48kcal | Carbohidratos: 1.05g | Proteínas: 44.92g | Graxa: 11.71g | Graxa saturada: 3g | Colesterol: 126mg | Sodio: 1842.67mg | Potasio: 761.69mg | Fibra: 0.45g | Azucre: 0.03g | Vitamina A: 51.08IU | Vitamina C: 0.56mg | Calcio: 28.96mg | Ferro: 1.84mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio