Ensalada de remolacha

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 14/06/2003

Esta ensalada de remolacha é moi sinxela e, para o meu gusto, deliciosa. Por suposto, ten que gustarche a remolacha e non é moi habitual. O aderezo leva máis vinagre que aceite, e como a min gústame moito o vinagre cárgoa ben, pero pódese poñer todo ao gusto. Eu fágoa con remolacha xa cocida, moito máis cómodo e igual de rica. Sempre teño remolacha na neveira para calquera imprevisto. Bo, os meus imprevistos redúcense a que non me apeteza cociñar e teña que comer algo. Nestes casos, prepárome esta ensalada. Probádea que é perfecta.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 remolacha pequenas
  • 1 cebola
  • vinagre
  • aceite de oliva
  • sal

Nutrición

Calorías: 268kcal | Carbohidratos: 35g | Proteínas: 2g | Fat: 14g | Graxa saturada: 2g | Sodio: 562mg | Potasio: 316mg | Fibra: 6g | Azucre: 29g | Vitamina A: 104IU | Vitamina C: 5mg | Calcio: 26mg | Ferro: 1mg

Instrucións paso a paso

  • Cociñar a remolacha sen pelar e sen sacarlle de todo o talo para que non perda a cor.
  • Unha vez cocida, escoar e arrefriar.
  • Pelar e cortar en toros. Colocalos nunha ensaladeira.
  • Engadir a cebola cortada en aneis, sazonar e engadir unha vinagreta feita con dúas partes de vinagre e unha de aceite.
Ensalada de remolacha

Esta ensalada de remolacha é moi sinxela e, para o meu gusto, deliciosa. Por suposto, ten que gustarche a remolacha e non é moi habitual. O aderezo leva máis vinagre que aceite, e como a min gústame moito o vinagre cárgoa ben, pero pódese poñer todo ao gusto. Eu fágoa con remolacha xa cocida, moito máis cómodo e igual de rica. Sempre teño remolacha na neveira para calquera imprevisto. Bo, os meus imprevistos redúcense a que non me apeteza cociñar e teña que comer algo. Nestes casos, prepárome esta ensalada. Probádea que é perfecta.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 remolacha pequenas
  • 1 cebola
  • vinagre
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cociñar a remolacha sen pelar e sen sacarlle de todo o talo para que non perda a cor.
  • Unha vez cocida, escoar e arrefriar.
  • Pelar e cortar en toros. Colocalos nunha ensaladeira.
  • Engadir a cebola cortada en aneis, sazonar e engadir unha vinagreta feita con dúas partes de vinagre e unha de aceite.
Información nutricional
Ensalada de remolacha
Cantidade por ración
Calorías 268 Calorías da graxa 126
% valor diario*
Fat 14g22%
Graxa saturada 2g10%
Sodio 562mg23%
Potasio 316mg9%
Carbohidratos 35g12%
Fibra 6g24%
Azucre 29g32%
Proteínas 2g4%
Vitamina A 104IU2%
Vitamina C 5mg6%
Calcio 26mg3%
Ferro 1mg6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.