Ensalada de remolacha

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 14/06/2003

Esta ensalada de remolacha é moi sinxela e, para o meu gusto, deliciosa. Por suposto, ten que gustarche a remolacha e non é moi habitual. O aderezo leva máis vinagre que aceite, e como a min gústame moito o vinagre cárgoa ben, pero pódese poñer todo ao gusto. Eu fágoa con remolacha xa cocida, moito máis cómodo e igual de rica. Sempre teño remolacha na neveira para calquera imprevisto. Bo, os meus imprevistos redúcense a que non me apeteza cociñar e teña que comer algo. Nestes casos, prepárome esta ensalada. Probádea que é perfecta.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 remolacha pequenas
  • 1 cebola
  • vinagre
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cociñar a remolacha sen pelar e sen sacarlle de todo o talo para que non perda a cor.
  • Unha vez cocida, escoar e arrefriar.
  • Pelar e cortar en toros. Colocalos nunha ensaladeira.
  • Engadir a cebola cortada en aneis, sazonar e engadir unha vinagreta feita con dúas partes de vinagre e unha de aceite.
Ensalada de remolacha

Esta ensalada de remolacha é moi sinxela e, para o meu gusto, deliciosa. Por suposto, ten que gustarche a remolacha e non é moi habitual. O aderezo leva máis vinagre que aceite, e como a min gústame moito o vinagre cárgoa ben, pero pódese poñer todo ao gusto. Eu fágoa con remolacha xa cocida, moito máis cómodo e igual de rica. Sempre teño remolacha na neveira para calquera imprevisto. Bo, os meus imprevistos redúcense a que non me apeteza cociñar e teña que comer algo. Nestes casos, prepárome esta ensalada. Probádea que é perfecta.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 2 remolacha pequenas
  • 1 cebola
  • vinagre
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Cociñar a remolacha sen pelar e sen sacarlle de todo o talo para que non perda a cor.
  • Unha vez cocida, escoar e arrefriar.
  • Pelar e cortar en toros. Colocalos nunha ensaladeira.
  • Engadir a cebola cortada en aneis, sazonar e engadir unha vinagreta feita con dúas partes de vinagre e unha de aceite.