Ameixas á mariñeira 2

Publicada por Marta o 02/05/21

Presentamos outro xeito de facer ameixas á mariñeira, con cebola, pemento doce, viño branco, caldo das ameixas, un pouco de fariña para espesar a salsa e perexil.

É unha receita moi sinxela, non tanto coma comer ameixas ao vapor, pero case.

A outra receita que fixen para as ameixas á mariñeira creou moita controversia en YouTube, porque hai xente que di que non son a mariñeira. Supoño que con esta acontecerá tres cuartos do mesmo. Pero, ao parecer, nunca se cociña ao gusto de todos.

Calquera receita ten varias variantes, dependendo do costume de cada casa. Na miña sempre era facelas coma na primeira receita.

Ben, espero que vos gusten (aínda que non as consideredes ameixas á mariñeira)

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 100 g ameixas
  • ½ cebola
  • 2 cdiñas pemento doce
  • 1 cda fariña
  • 1 copa viño branco
  • 70 ml caldo
  • perexil picado

Nutrición

Calorías: 72kcal | Carbohidratos: 13g | Proteínas: 4g | Fat: 1g | Graxa saturada: 1g | Colesterol: 5mg | Sodio: 374mg | Potasio: 142mg | Fibra: 2g | Azucre: 3g | Vitamina A: 1180IU | Vitamina C: 4mg | Calcio: 24mg | Ferro: 1mg

Instrucións paso a paso

  • Abrir as ameixas en auga fervendo e reservar.
  • Filtrar un pouco do caldo resultante e reservar.
  • Dourar a cebola ben picada en aceite de oliva.
  • Engadir a fariña e refogala ben.
  • Engadir o pemento doce e disolvelo.
  • Engadir o viño e o caldo das ameixas e deixar cocer para que espese (2 ou 3 minutos).
  • Verter esta salsa sobre as ameixas e engadir un pouco de perexil picado, ao gusto.
Almejas a la marinera - 2
Ameixas á mariñeira 2

Presentamos outro xeito de facer ameixas á mariñeira, con cebola, pemento doce, viño branco, caldo das ameixas, un pouco de fariña para espesar a salsa e perexil.

É unha receita moi sinxela, non tanto coma comer ameixas ao vapor, pero case.

A outra receita que fixen para as ameixas á mariñeira creou moita controversia en YouTube, porque hai xente que di que non son a mariñeira. Supoño que con esta acontecerá tres cuartos do mesmo. Pero, ao parecer, nunca se cociña ao gusto de todos.

Calquera receita ten varias variantes, dependendo do costume de cada casa. Na miña sempre era facelas coma na primeira receita.

Ben, espero que vos gusten (aínda que non as consideredes ameixas á mariñeira)

Ingredientes

Servings 1 persoa


  • 100 g ameixas
  • ½ cebola
  • 2 cdiñas pemento doce
  • 1 cda fariña
  • 1 copa viño branco
  • 70 ml caldo
  • perexil picado

Instrucións paso a paso

  • Abrir as ameixas en auga fervendo e reservar.
  • Filtrar un pouco do caldo resultante e reservar.
  • Dourar a cebola ben picada en aceite de oliva.
  • Engadir a fariña e refogala ben.
  • Engadir o pemento doce e disolvelo.
  • Engadir o viño e o caldo das ameixas e deixar cocer para que espese (2 ou 3 minutos).
  • Verter esta salsa sobre as ameixas e engadir un pouco de perexil picado, ao gusto.
Almejas a la marinera - 2
Información nutricional
Ameixas á mariñeira - 2
Cantidade por ración
Calorías 72 Calorías da graxa 9
% valor diario*
Fat 1g2%
Graxa saturada 1g5%
Colesterol 5mg2%
Sodio 374mg16%
Potasio 142mg4%
Carbohidratos 13g4%
Fibra 2g8%
Azucre 3g3%
Proteínas 4g8%
Vitamina A 1180IU24%
Vitamina C 4mg5%
Calcio 24mg2%
Ferro 1mg6%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.