Pan de xamón

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 10/02/2005

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 125 g leite
  • 25 g manteiga
  • 25 g azucre
  • 15 g fermento prensado
  • ½ cdña sal
  • 250 g fariña
  • 50 g oliva verde sen óso
  • 6 liscos xamón serrano
  • manteiga para untar

Nutrición

Calorías: 395kcal | Carbohidratos: 56g | Proteínas: 17g | Fat: 11g | Graxa saturada: 5g | Graxa poliinsaturada: 1g | Graxa monoinsaturada: 4g | Colesterol: 48mg | Sodio: 1843mg | Potasio: 231mg | Fibra: 2g | Azucre: 8g | Vitamina A: 250IU | Calcio: 50mg | Ferro: 3.1mg

Instrucións paso a paso

  • Nun cazo poñer a quentar o leite (sen que chegue a ferver) e desfacer nela a manteiga e o azucre. Deixar amornar un pouco.
  • Mentres, nun bol, poñer a fariña e o lévedo desmiuzado e formar un volcán no medio.
  • Botar o contido do cazo e amasar.
  • Cando a masa estea lista, deixar repousar 5 minutos.
  • Mentres, trocear as olivas.
  • Estirar a masa fina, formando un rectángulo e pincelala con manteiga.
  • Estender as lonchas de xamón sobre a masa, sen chegar aos bordes, e sobre o xamón, as olivas troceadas.
  • Pincelar con auga un dos bordes da masa (para poder selala) e comezar a facer un rolo dende o borde oposto, coma se fose un brazo de xitano.
  • Poner o rolo sobre unha fonte de forno pintada de manteiga para que non se pegue, facerlle unhas marcas na superficie e pintalo de ovo.
  • Deixar repousar, nun sitio cálido, ata que dobre o seu volume.
  • Cando isto ocorra, volver a pintar de ovo e enfornar a 200º durante 25-30 minutos.
Pan de jamón
Pan de xamón

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 125 g leite
  • 25 g manteiga
  • 25 g azucre
  • 15 g fermento prensado
  • ½ cdña sal
  • 250 g fariña
  • 50 g oliva verde sen óso
  • 6 liscos xamón serrano
  • manteiga para untar

Instrucións paso a paso

  • Nun cazo poñer a quentar o leite (sen que chegue a ferver) e desfacer nela a manteiga e o azucre. Deixar amornar un pouco.
  • Mentres, nun bol, poñer a fariña e o lévedo desmiuzado e formar un volcán no medio.
  • Botar o contido do cazo e amasar.
  • Cando a masa estea lista, deixar repousar 5 minutos.
  • Mentres, trocear as olivas.
  • Estirar a masa fina, formando un rectángulo e pincelala con manteiga.
  • Estender as lonchas de xamón sobre a masa, sen chegar aos bordes, e sobre o xamón, as olivas troceadas.
  • Pincelar con auga un dos bordes da masa (para poder selala) e comezar a facer un rolo dende o borde oposto, coma se fose un brazo de xitano.
  • Poner o rolo sobre unha fonte de forno pintada de manteiga para que non se pegue, facerlle unhas marcas na superficie e pintalo de ovo.
  • Deixar repousar, nun sitio cálido, ata que dobre o seu volume.
  • Cando isto ocorra, volver a pintar de ovo e enfornar a 200º durante 25-30 minutos.
Pan de jamón
Información nutricional
Pan de xamón
Cantidade por ración
Calorías 395 Calorías da graxa 99
% valor diario*
Fat 11g17%
Graxa saturada 5g25%
Graxa poliinsaturada 1g
Graxa monoinsaturada 4g
Colesterol 48mg16%
Sodio 1843mg77%
Potasio 231mg7%
Carbohidratos 56g19%
Fibra 2g8%
Azucre 8g9%
Proteínas 17g34%
Vitamina A 250IU5%
Calcio 50mg5%
Ferro 3.1mg17%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.