Pan de xamón

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 10/02/2005

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 250 g leite
  • 50 g manteiga
  • 50 g azucre
  • 30 g fermento prensado
  • 1 cdña sal
  • 500 g fariña
  • 25 g oliva verde sen óso
  • 100 g xamón serrano
  • 150 g xamón cocido
  • alcaparra al gusto
  • manteiga para untar
  • 1 ovo para pintar

Nutrición

Calorías: 533kcal | Carbohidratos: 71g | Proteínas: 24g | Fat: 19g | Graxa saturada: 8g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 7g | Trans Fat: 1g | Colesterol: 82mg | Sodio: 884mg | Potasio: 538mg | Fibra: 9g | Azucre: 11g | Vitamina A: 314IU | Vitamina C: 1mg | Calcio: 93mg | Ferro: 4mg

Instrucións paso a paso

MASA

  • Nun cazo poñer a quentar o leite (sen que chegue a ferver) e desfacer nela a manteiga e o azucre. Deixar amornar un pouco.
  • Mentres, nun bol poñer a fariña e formar un volcán no centro.
  • Botar o contido do cazo, incorporar o fermento desmiuzado no líquido e amasar.
  • Cando a masa estea lista, deixar repousar 5 minutos.

MASA NA THERMOMIX

  • Poñer no vaso o leite, o azucre, o sal e a manteiga (50 g) e quentar 1 minuto, 40 graos, velocidade 6.
  • Engadir o fermento desmiuzado e a fariña, e mesturar durante 20 segundos a velocidade 6.
  • Amasar durante 3 minutos a velocidade espiga.

ELABORACIÓN

  • Mentres, partir as olivas.
  • Estirar a masa fina, formando un rectángulo e pincelala con manteiga.
  • Estender os liscos de xamón sobre a masa, sen chegar aos bordos, e sobre o xamón, as olivas partidas.
  • Pincelar con auga uno dos bordos da masa (para poder selala) e comezar a enrolala polo bordo oposto, coma se fose un brazo de xitano.
  • Poner o rolo sobre unha fonte de forno pintada de manteiga para que non se pegue, facerlle unhas marcas na superficie e pintalo con ovo.
  • Deixar repousar, nun sitio cálido, ata que dobre o seu volume.
  • Cando duplique o volume, volver pintar con ovo e enfornar a 200º durante 25-30 minutos.
Pan de jamón
Pan de xamón

Ingredientes

Servings 6 persoas


  • 250 g leite
  • 50 g manteiga
  • 50 g azucre
  • 30 g fermento prensado
  • 1 cdña sal
  • 500 g fariña
  • 25 g oliva verde sen óso
  • 100 g xamón serrano
  • 150 g xamón cocido
  • alcaparra al gusto
  • manteiga para untar
  • 1 ovo para pintar

Instrucións paso a paso

MASA

  • Nun cazo poñer a quentar o leite (sen que chegue a ferver) e desfacer nela a manteiga e o azucre. Deixar amornar un pouco.
  • Mentres, nun bol poñer a fariña e formar un volcán no centro.
  • Botar o contido do cazo, incorporar o fermento desmiuzado no líquido e amasar.
  • Cando a masa estea lista, deixar repousar 5 minutos.

MASA NA THERMOMIX

  • Poñer no vaso o leite, o azucre, o sal e a manteiga (50 g) e quentar 1 minuto, 40 graos, velocidade 6.
  • Engadir o fermento desmiuzado e a fariña, e mesturar durante 20 segundos a velocidade 6.
  • Amasar durante 3 minutos a velocidade espiga.

ELABORACIÓN

  • Mentres, partir as olivas.
  • Estirar a masa fina, formando un rectángulo e pincelala con manteiga.
  • Estender os liscos de xamón sobre a masa, sen chegar aos bordos, e sobre o xamón, as olivas partidas.
  • Pincelar con auga uno dos bordos da masa (para poder selala) e comezar a enrolala polo bordo oposto, coma se fose un brazo de xitano.
  • Poner o rolo sobre unha fonte de forno pintada de manteiga para que non se pegue, facerlle unhas marcas na superficie e pintalo con ovo.
  • Deixar repousar, nun sitio cálido, ata que dobre o seu volume.
  • Cando duplique o volume, volver pintar con ovo e enfornar a 200º durante 25-30 minutos.
Pan de jamón
Información nutricional
Pan de xamón
Cantidade por ración
Calorías 533 Calorías da graxa 171
% valor diario*
Fat 19g29%
Graxa saturada 8g40%
Trans Fat 1g
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 7g
Colesterol 82mg27%
Sodio 884mg37%
Potasio 538mg15%
Carbohidratos 71g24%
Fibra 9g36%
Azucre 11g12%
Proteínas 24g48%
Vitamina A 314IU6%
Vitamina C 1mg1%
Calcio 93mg9%
Ferro 4mg22%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.