Pan de xamón

Pan de xamón

Prato: Aperitivo, Tentempé
Cociña: Española
Keyword: empanada, xamón
Calorías: 333.1kcal

Preparación: 1 hour
Tempo de cocción: 35 minutes
Total Time: 1 hour 35 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 125 g leite
  • 25 g manteiga
  • 25 g azucre
  • 15 g fermento de panadaría
  • ½ cdiña sal
  • 250 g fariña
  • 50 g oliva verde sen óso
  • 20 g alcaparras
  • 6 liscos xamón serrano
  • 6 liscos xamón cocido
  • manteiga para untar

Instrucións paso a paso

  • Nun cazo poñer a quentar o leite (sen que chegue a ferver) e desfacer nela a manteiga e o azucre. Deixar amornar un pouco.
  • Mentres, nun bol, poñer a fariña e o lévedo desmiuzado e formar un volcán no medio.
  • Botar o contido do cazo e amasar.
  • Cando a masa estea lista, deixar repousar 5 minutos.
  • Mentres, trocear as olivas.
  • Estirar a masa fina, formando un rectángulo e pincelala con manteiga.
  • Estender as lonchas de xamón sobre a masa, sen chegar aos bordes, e sobre o xamón, as olivas troceadas e as alcaparras.
  • Pincelar con auga un dos bordes da masa (para poder selala) e comezar a facer un rolo dende o borde oposto, coma se fose un brazo de xitano.
  • Poner o rolo sobre unha fonte de forno pintada de manteiga para que non se pegue, facerlle unhas marcas na superficie e pintalo de ovo.
  • Deixar repousar, nun sitio cálido, ata que dobre o seu volume.
  • Cando isto ocorra, volver a pintar de ovo e enfornar a 200º durante 25-30 minutos.

Nutrición

Calorías: 333.1kcal | Carbohidratos: 56.59g | Proteínas: 8.55g | Graxa: 7.88g | Graxa saturada: 4.12g | Graxa trans: 0.2g | Colesterol: 18.2mg | Sodio: 605.46mg | Potasio: 144.98mg | Fibra: 2.32g | Azucre: 8.04g | Vitamina A: 233.36IU | Vitamina C: 0.22mg | Calcio: 52mg | Ferro: 3.18mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio