Polbo en tinta con arroz

Polbo en tinta con arroz

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: arroz, polbo, tinta
Calorías: 574.23kcal

Preparación: 15 minutes
Tempo de cocción: 25 minutes
Total Time: 40 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 250 g polbo cocido
  • 250 g arroz
  • 500 g caldo de cociñar o polbo
  • 1 cdña pemento doce
  • 1 tomate pequeno, pelado, relado ou triturado
  • 2 dente de allo fileteado
  • 8 g tinta de choco concentrada (2 bolsas)
  • aceite de oliva
  • sal

Instrucións paso a paso

  • O primeiro é cortar o polbo cunhas tesoiras. Reservar.
  • Na pota, dourar os dentes de allo fileteados en aceite.
  • Cando o allo estea dourado, engadir o tomate. Coidado, salta moito. Engadir un chisco de sal e refogar, removendo, para que se evapore a auga.
  • Engadir o polbo e as dúas culleradiñas de pementón. Remexer ben.
  • Engadir o arroz e sofrixir un pouco para que quede solto.
  • Incorporar o caldo coa tinta e remover para que quede ben repartida. Sazonar.
  • Cocer, cuberto, ata que se evapore o caldo, aproximadamente 15-20 minutos.

Nutrición

Calorías: 574.23kcal | Carbohidratos: 106g | Proteínas: 28.29g | Graxa: 2.36g | Graxa saturada: 0.55g | Graxa poliinsaturada: 0.65g | Graxa monoinsaturada: 0.49g | Colesterol: 60mg | Sodio: 1459.95mg | Potasio: 724.15mg | Fibra: 2.58g | Azucre: 1.48g | Vitamina A: 1059.32IU | Vitamina C: 13.43mg | Calcio: 114.24mg | Ferro: 8.02mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top