Fabada

Fabada

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: fabas
Calorías: 479.42kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 1 hour
Tempo de remollo: 12 hours
Total Time: 13 hours 30 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 1 morcilla
  • 1 chourizo
  • 125 g touciño entrefebrado
  • 500 g fabas en rellomo dende a noite anterior
  • ½ cebola
  • 1 vaso viño branco
  • aceite de oliva
  • auga
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Nunha pota poñer a quentar aceite de oliva e dourar a cebola.
  • A continuación, engadir o chourizo e a panceta troceados e sofrixilos.
  • Incorporar o viño branco e, logo, as fabas e a morcilla enteira.
  • Cubrir con auga, salgar, e deixar cocer, a lume baixo, ata que as fabas estean tenras.

Nutrición

Calorías: 479.42kcal | Carbohidratos: 23.85g | Proteínas: 14.92g | Graxa: 25.79g | Graxa saturada: 7.09g | Graxa trans: 0.03g | Colesterol: 54.38mg | Sodio: 648.59mg | Potasio: 413.15mg | Fibra: 8.92g | Azucre: 1.07g | Vitamina A: 125.77IU | Vitamina C: 1.45mg | Calcio: 65.28mg | Ferro: 2.87mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio