Flan de ovo

Flan de ovo

Prato: Sobremesa
Cociña: Española
Keyword: sobremesas
Calorías: 187.23kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 45 minutes
Total Time: 1 hour 25 minutes
Persoas 6 persoas

Ingredientes

  • 6 ovo
  • 75 cl leite
  • 250 g azucre
  • 1 rama canela
  • azucre para caramelizar as flaneiras

Instrucións paso a paso

  • Cócese o leite co pao de canela e un par de culleradas de azucre para que non se queime.
  • O resto do azucre bátese cos ovos, ós que se lles engade, pouco a pouco, o leite xa cocido, coidando de non callar os ovos.
  • Acaramélanse as flaneiras e énchense coa mestura preparada.
  • Póñense ao baño maría a 180º durante 40-45 minutos. Para comprobalo pódense pinchar cunha agulla e, se sae limpa, os flans están callados.

Nutrición

Calorías: 187.23kcal | Carbohidratos: 46.73g | Proteínas: 0.54g | Graxa: 0.51g | Graxa saturada: 0.27g | Colesterol: 4.97mg | Sodio: 7.31mg | Potasio: 21.31mg | Fibra: 0.31g | Azucre: 46.22g | Vitamina A: 27.37IU | Vitamina C: 0.02mg | Calcio: 20.99mg | Ferro: 0.09mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio