Tenreira galega asada

Tenreira galega asada

Prato: Prato principal
Cociña: Galega
Keyword: tenreira
Calorías: 443.74kcal

Preparación: 30 minutes
Tempo de cocción: 55 minutes
Total Time: 1 hour 25 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 300 g carne de tenreira
  • 1 cebola
  • 250 g viño branco
  • allo en po
  • sal
  • aceite de oliva
  • 200 g puré de patacas

Instrucións paso a paso

  • Alíñase a carne co allo en pó e dourase a fogo moi vivo. Resérvase e sálgase fóra do lume.
  • Nese aceite, refógase a cebola picada e, cando estea lista, incorpóraselle o vió branco para desengraxa-lo fondo da pota, axudando cunha culler de madeira.
  • Bótase de novo a carne á pota, onde deberá cociñarse a lume suave ata que estea tenra (o tempo depende do tipo de carne e do tamaño dos anacos).
  • Pode servirse acompañada de puré de patacas e guisantes ou cenorias.

Nutrición

Calorías: 443.74kcal | Carbohidratos: 32.01g | Proteínas: 32.39g | Graxa: 10.39g | Graxa saturada: 4.25g | Colesterol: 123mg | Sodio: 2495.33mg | Potasio: 1164.75mg | Fibra: 4.59g | Azucre: 10.11g | Vitamina A: 19219.1IU | Vitamina C: 23.72mg | Calcio: 89mg | Ferro: 2.64mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará

Scroll to Top