Luras enceboladas con pemento verde

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Receita de luras. Guisadas con salsa a base de cebolas e pementos verdes.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 400 g lura limpas e troceadas
  • 3 cebola
  • 3 pemento verde dos de fritir
  • 4 pataca pequen
  • aceite de oliva para fritir

Nutrición

Calorías: 532kcal | Carbohidratos: 56g | Proteínas: 36g | Fat: 17g | Graxa saturada: 3g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 10g | Colesterol: 466mg | Sodio: 116mg | Potasio: 1436mg | Fibra: 5g | Azucre: 10g | Vitamina A: 200IU | Vitamina C: 82.5mg | Calcio: 100mg | Ferro: 2mg

Instrucións paso a paso

  • Dorar las cebollas cortadas en juliana y cuando estén listas añadir el calamar, limpio y cortado en trozos. Salar.
  • Cubrir la olla y dejar cocer el calamar en su propio jugo durante 20 minutos aproximadamente.
  • Cinco minutos antes de terminar añadir los pimientos verdes troceados.
  • Se pueden servir acompañados por unos cachelos.
Luras enceboladas con pemento verde

Receita de luras. Guisadas con salsa a base de cebolas e pementos verdes.

Ingredientes

Servings 2 persoas


  • 400 g lura limpas e troceadas
  • 3 cebola
  • 3 pemento verde dos de fritir
  • 4 pataca pequen
  • aceite de oliva para fritir

Instrucións paso a paso

  • Dorar las cebollas cortadas en juliana y cuando estén listas añadir el calamar, limpio y cortado en trozos. Salar.
  • Cubrir la olla y dejar cocer el calamar en su propio jugo durante 20 minutos aproximadamente.
  • Cinco minutos antes de terminar añadir los pimientos verdes troceados.
  • Se pueden servir acompañados por unos cachelos.
Información nutricional
Luras enceboladas con pemento verde
Cantidade por ración
Calorías 532 Calorías da graxa 153
% valor diario*
Fat 17g26%
Graxa saturada 3g15%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 10g
Colesterol 466mg155%
Sodio 116mg5%
Potasio 1436mg41%
Carbohidratos 56g19%
Fibra 5g20%
Azucre 10g11%
Proteínas 36g72%
Vitamina A 200IU4%
Vitamina C 82.5mg100%
Calcio 100mg10%
Ferro 2mg11%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.