Xarrete guisado

Xarrete guisado

Prato: Prato principal
Cociña: Española
Keyword: tenreira
Calorías: 592.56kcal

Preparación: 2 hours
Tempo de cocción: 2 hours
Total Time: 4 hours
Como preparar unha receita de xarrete de tenreira estofado, a lume lento, con cenorias e chícharos.
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 kg xarrete de tenreira
  • 2 cebola mediana
  • 500 ml viño branco
  • 2 dente allo
  • sal de allo
  • aceite de oliva
  • 300 g pataca
  • 2 cenoria
  • 100 g chícharos enlatados

Instrucións paso a paso

  • Adobar a carne picada con sal de allo.
  • Poñer nun recipiente xunto co allo en filetes e as cenorias picadas. Cubrir con viño branco. Deixar neste adobo unhas 2 horas.
  • Escoar os anacos de carne e douralos en aceite de oliva. Retirar e reservar.
  • No mesmo aceite, dourar a cebola.
  • Unha vez dourada, engadir un pouco de viño para desglasar a pota.
  • Volver a meter a carne e o seu zume.
  • Disolver un papel de azafrán no adobo e engadilo ás luras.
  • Engadir tamén as cenorias picadas.
  • Cocer un par de horas a lume baixo.
  • Dez minutos antes de rematar engadir as patacas cortadas en cubos e cociñar ata que estean feitas.
  • Xusto antes de apagar o lume engadir os chícharos e déixaos quentar.

Nutrición

Calorías: 592.56kcal | Carbohidratos: 28.52g | Proteínas: 51.81g | Graxa: 19.5g | Graxa saturada: 4.17g | Colesterol: 187.5mg | Sodio: 1989.82mg | Potasio: 1434.88mg | Fibra: 4.75g | Azucre: 7g | Vitamina A: 5289.31IU | Vitamina C: 31.11mg | Calcio: 103.12mg | Ferro: 3.5mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio