Xarrete guisado

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 25/12/2001

Como preparar unha receita de xarrete de tenreira guisado, cociñado a lume lento, con cenorias e chícharos.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg xarrete de tenreira
  • 2 cebola medianas
  • 500 ml viño branco
  • 2 dente de allo
  • sal de allo
  • aceite de oliva
  • 300 g pataca
  • 2 cenoria
  • 100 g chícharo en conserva

Nutrición

Calorías: 566kcal | Carbohidratos: 23g | Proteínas: 50g | Fat: 19g | Graxa saturada: 4g | Graxa poliinsaturada: 2g | Graxa monoinsaturada: 10g | Colesterol: 188mg | Sodio: 244mg | Potasio: 1272mg | Fibra: 2g | Azucre: 5g | Vitamina A: 4200IU | Vitamina C: 7.4mg | Calcio: 80mg | Ferro: 2.5mg

Instrucións paso a paso

  • Adobar a carne cortada en anacos con sal de allo.
  • Poñer nun recipiente xunto cos allos fileteados e as cenorias cortadas en anacos. Cubrir con viño branco. Deixar neste adobo unhas 2 horas.
  • Escoar os anacos de carne e douralos en aceite de oliva. Retirar e reservar.
  • No mesmo aceite dourar a cebola.
  • Unha vez dourada, engadir un pouco de viño para desglasar a pota.
  • Volver incorporar a carne e o seu mollo.
  • Disolver no adobo un papel de azafrán e engadilo á pota.
  • Engadir tamén as cenorias cortadas en anacos.
  • Deixar cocer un par de horas a lume lento.
  • Dez minutos antes de terminar incorporar as patacas cortadas en anacos e cociñar ata que estean feitas.
  • Xusto antes de apagar o lume engadir os chícharos e deixar que se quenten.
Jarrete guisado
Xarrete guisado

Como preparar unha receita de xarrete de tenreira guisado, cociñado a lume lento, con cenorias e chícharos.

Ingredientes

Servings 4 persoas


  • 1 kg xarrete de tenreira
  • 2 cebola medianas
  • 500 ml viño branco
  • 2 dente de allo
  • sal de allo
  • aceite de oliva
  • 300 g pataca
  • 2 cenoria
  • 100 g chícharo en conserva

Instrucións paso a paso

  • Adobar a carne cortada en anacos con sal de allo.
  • Poñer nun recipiente xunto cos allos fileteados e as cenorias cortadas en anacos. Cubrir con viño branco. Deixar neste adobo unhas 2 horas.
  • Escoar os anacos de carne e douralos en aceite de oliva. Retirar e reservar.
  • No mesmo aceite dourar a cebola.
  • Unha vez dourada, engadir un pouco de viño para desglasar a pota.
  • Volver incorporar a carne e o seu mollo.
  • Disolver no adobo un papel de azafrán e engadilo á pota.
  • Engadir tamén as cenorias cortadas en anacos.
  • Deixar cocer un par de horas a lume lento.
  • Dez minutos antes de terminar incorporar as patacas cortadas en anacos e cociñar ata que estean feitas.
  • Xusto antes de apagar o lume engadir os chícharos e deixar que se quenten.
Jarrete guisado
Información nutricional
Xarrete guisado
Cantidade por ración
Calorías 566 Calorías da graxa 171
% valor diario*
Fat 19g29%
Graxa saturada 4g20%
Graxa poliinsaturada 2g
Graxa monoinsaturada 10g
Colesterol 188mg63%
Sodio 244mg10%
Potasio 1272mg36%
Carbohidratos 23g8%
Fibra 2g8%
Azucre 5g6%
Proteínas 50g100%
Vitamina A 4200IU84%
Vitamina C 7.4mg9%
Calcio 80mg8%
Ferro 2.5mg14%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.