Meixóns ao allo

Meixóns ao allo

Prato: Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: peixe
Calorías: 435.31kcal

Preparación: 10 minutes
Tempo de cocción: 5 minutes
Total Time: 15 minutes
Persoas 2 persoas

Ingredientes

  • 200 g meixóns
  • 4 dente allo
  • 2 chile
  • aceite de oliva

Instrucións paso a paso

  • Cúbrese con aceite o fondo dunha cazoliña de barro e ponse ao lume.
  • Filetéanse os allos e, cando o aceite estea quente, engándense á cazola.
  • Cando os allos comecen a coller cor dourada, engádese o chile e, inmediatamente, os meixóns, remexendo continuamente para que se impregnen ben do sabor do aceite.
  • Mantéñense ao lume o tempo imprescindible para se quentaren ben, xa que se pasan rapidamente e, coa calor que acumula o barro, continuarán facéndose unha vez retiradas do lume.
  • Sérvense inmediatamente na mesma cazola.

Nutrición

Calorías: 435.31kcal | Carbohidratos: 0.83g | Proteínas: 18.59g | Graxa: 39.69g | Graxa saturada: 6.22g | Colesterol: 126mg | Sodio: 52.13mg | Potasio: 284.97mg | Fibra: 0.11g | Azucre: 0.13g | Vitamina A: 3543.4IU | Vitamina C: 2.5mg | Calcio: 24.02mg | Ferro: 0.71mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio