Mexillóns ao natural

Mexillóns ao natural

Prato: Aperitivo
Cociña: Galega
Keyword: marisco
Calorías: 109.65kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 5 minutes
Total Time: 45 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 kg mexillón
  • sal
  • limón

Instrucións paso a paso

  • Límpanse ben os mexillóns, sacándolles as barbas e lavándoos ben en auga.
  • Escóanse e póñense a quentar nunha pota cun fondo de auga e sal.
  • Ao abrírense, van retirándose e xa están listos para comer.
  • Poden aliñarse cunhas gotas de limón. Hai que rexeitar aqueles que non se abran.

Nutrición

Calorías: 109.65kcal | Carbohidratos: 4.71g | Proteínas: 15.17g | Graxa: 2.85g | Graxa saturada: 0.54g | Colesterol: 35.7mg | Sodio: 364.65mg | Potasio: 408mg | Vitamina A: 204IU | Vitamina C: 10.2mg | Calcio: 33.15mg | Ferro: 5.04mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio