Mexillóns en vinagreta

Mexillóns en vinagreta

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: marisco
Calorías: 190.09kcal

Preparación: 40 minutes
Tempo de cocción: 5 minutes
Total Time: 45 minutes
Persoas 4 persoas

Ingredientes

  • 1 kg mexillón
  • 1 pemento encarnado pequeno
  • 1 pemento verde pequeno
  • 1 cebola pequena
  • pemento doce
  • aceite de oliva
  • vinagre
  • sal

Instrucións paso a paso

  • Límpanse ben os mexillóns, sacándolles as barbas e lavándoos ben en auga.
  • Ábrense nun pouco de auga fervendo e retíraselles unha das cunchas.
  • A salsa prepárase mesturando dúas partes de aceite cunha de vinagre, 1 culleradiña de pemento doce e os pementos e a cebola, todos ben picados.
  • Mestúrase todo moi ben, cubrindo os mexillóns con esta salsa na súa cuncha.

Nutrición

Calorías: 190.09kcal | Carbohidratos: 8.59g | Proteínas: 15.78g | Graxa: 10.03g | Graxa saturada: 1.54g | Colesterol: 35.7mg | Sodio: 948.79mg | Potasio: 518.01mg | Fibra: 1.18g | Azucre: 2.02g | Vitamina A: 1098.31IU | Vitamina C: 50.02mg | Calcio: 42.12mg | Ferro: 5.38mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio