Mexillóns gratinados

Publicada orixinalmente en lareira.net por Marta o 22/03/2004

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 1 kg mexillón
  • ½ vaso viño branco
  • 1 cebola pequena
  • 1 pemento verde pequeno
  • 1 tomate
  • 1 folla loureiro
  • 2 dente de allo
  • pan relado
  • queixo relado
  • aceite de oliva
  • sal
  • pementa

Nutrición

Calorías: 431kcal | Carbohidratos: 23g | Proteínas: 39g | Fat: 20g | Graxa saturada: 6g | Graxa poliinsaturada: 3g | Graxa monoinsaturada: 9g | Colesterol: 434mg | Sodio: 1945mg | Potasio: 1239mg | Fibra: 2g | Azucre: 4g | Vitamina A: 750IU | Vitamina C: 44.6mg | Calcio: 130mg | Ferro: 0.9mg

Instrucións paso a paso

  • Poñer a quentar o viño cun anaquiño de loureiro e abrir nel os mexillóns.
  • Coar e reserva-lo caldo.
  • Retirar a metade da cuncha e colocar os mexillóns nunha fonte de forno.
  • Nunha tixola poñer a sofritir os allos, a cebola e o pemento picados moi miudos.
  • A continuación engadi-los tomates pelados e triturados e un anaco de loureiro.
  • Sazonar con sal e pementa e deixar cocer uns cinco minutos.
  • Incorporar o caldo dos mexillóns e deixar reducir un pouco.
  • Verquer este prebe sobre os mexillóns, empoar con pan relado e/ou queixo relado e meter no forno uns minutos ata que estean gratinados.
Mexillóns gratinados

Ingredientes

Servings 3 persoas


  • 1 kg mexillón
  • ½ vaso viño branco
  • 1 cebola pequena
  • 1 pemento verde pequeno
  • 1 tomate
  • 1 folla loureiro
  • 2 dente de allo
  • pan relado
  • queixo relado
  • aceite de oliva
  • sal
  • pementa

Instrucións paso a paso

  • Poñer a quentar o viño cun anaquiño de loureiro e abrir nel os mexillóns.
  • Coar e reserva-lo caldo.
  • Retirar a metade da cuncha e colocar os mexillóns nunha fonte de forno.
  • Nunha tixola poñer a sofritir os allos, a cebola e o pemento picados moi miudos.
  • A continuación engadi-los tomates pelados e triturados e un anaco de loureiro.
  • Sazonar con sal e pementa e deixar cocer uns cinco minutos.
  • Incorporar o caldo dos mexillóns e deixar reducir un pouco.
  • Verquer este prebe sobre os mexillóns, empoar con pan relado e/ou queixo relado e meter no forno uns minutos ata que estean gratinados.
Información nutricional
Mexillóns gratinados
Cantidade por ración
Calorías 431 Calorías da graxa 180
% valor diario*
Fat 20g31%
Graxa saturada 6g30%
Graxa poliinsaturada 3g
Graxa monoinsaturada 9g
Colesterol 434mg145%
Sodio 1945mg81%
Potasio 1239mg35%
Carbohidratos 23g8%
Fibra 2g8%
Azucre 4g4%
Proteínas 39g78%
Vitamina A 750IU15%
Vitamina C 44.6mg54%
Calcio 130mg13%
Ferro 0.9mg5%
* Porcentaxes diarias baseadas nunha dieta de 2000 calorías.