Mexillóns gratinados

Mexillóns gratinados

Prato: Aperitivo, Primeiro prato
Cociña: Galega
Keyword: marisco
Calorías: 348.66kcal

Preparación: 50 minutes
Tempo de cocción: 20 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Persoas 3 persoas

Ingredientes

  • 1 kg mexillón
  • ½ vaso viño branco
  • 1 cebola pequena
  • 1 pemento verde pequeno
  • 2 tomate
  • 1 folla loureiro
  • 2 dente allo
  • pan relado
  • queixo relado
  • aceite de oliva
  • sal
  • pementa

Instrucións paso a paso

  • Poñer a quentar o viño cun anaquiño de loureiro e abrir nel os mexillóns.
  • Coar e reservar o caldo.
  • Retirar a metade da cuncha e colocar os mexillóns nunha fonte de forno.
  • Nunha tixola poñer a sofritir os allos, a cebola e o pemento picados moi miúdos.
  • A continuación engadir os tomates pelados e triturados e un anaco de loureiro.
  • Sazonar con sal e pementa e deixar cocer uns cinco minutos.
  • Incorporar o caldo dos mexillóns e deixar reducir un pouco.
  • Verquer este prebe sobre os mexillóns, empoar con pan relado e/ou queixo relado e meter no forno uns minutos ata que estean gratinados.

Nutrición

Calorías: 348.66kcal | Carbohidratos: 17.14g | Proteínas: 25.78g | Graxa: 16.42g | Graxa saturada: 3.84g | Colesterol: 56.4mg | Sodio: 2221.26mg | Potasio: 831.5mg | Fibra: 1.99g | Azucre: 3.88g | Vitamina A: 980.03IU | Vitamina C: 44.25mg | Calcio: 189.11mg | Ferro: 7.68mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio