Orellas de Entroido

Orellas de Entroido

Prato: Sobremesa
Cociña: Galega
Keyword: sobremesas
Calorías: 280.29kcal

Preparación: 1 hour 30 minutes
Tempo de cocción: 1 hour
Total Time: 2 hours 30 minutes
Como facer, paso a paso, orellas de Entroido. Unha receita típica de Galicia no Entroido.
Persoas 10 persoas

Ingredientes

  • 500 g fariña
  • 100 g azucre
  • 50 g manteiga derretida
  • ½ vaso leite
  • 3 ovo
  • 1 chorriño anís
  • extracto de limón (unhas pingas)

Instrucións paso a paso

  • Nun bol bótanse tódolos ingredientes. Mestúranse ben ata que a masa se despegue das paredes.
  • Pásase a unha superficie enfariñada, e trabállase ben.
  • Déixase repousar unha media hora.
  • Estírase a masa moi fina e córtase en anacos (do xeito e tamaño que queiramos) que se friten en aceite.
  • Escóanse ben e empóanse con azucre

Nutrición

Calorías: 280.29kcal | Carbohidratos: 48.82g | Proteínas: 7.02g | Graxa: 6.03g | Graxa saturada: 3.23g | Graxa trans: 0.17g | Colesterol: 54.38mg | Sodio: 58.23mg | Potasio: 86.74mg | Fibra: 1.35g | Azucre: 10.78g | Vitamina A: 206.27IU | Calcio: 28.97mg | Ferro: 2.53mg

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *

Scroll ao inicio